RBK hadde kampen og seieren i lomma mot Zenit St. Petersburg, men 10 sekunder før slutt utliknet Zenit til 1-1.

Rosenborg leverte en kjempekamp mot Zenit i Europaligaen i går. Men dessverre ble det en gjentakelse av sist helgs seriegullnedtur der Molde scoret i kampens siste sekunder. På tross av dette var det en svært god kamp av Rosenborg mot Zenit, og det er fortsatt mulighet for å gå videre i gruppa.

Lite sjanser i første omgang, men et lite RBK-grep
Første omgang bød på lite sjanser. Den første til RBK kom i 31. minutt der en presset Nicklas Bendtner skjøt over fra 17 meter. I det 43. minutt kom omgangens største sjanse. Samuel Adegbenro kom alene mot en forsvarer, som drar han litt ned samtidig som han sklir. Pål Andre Helland snappet opp ballen og kom skrått alene med keeper, men i stedet for å skyte selv legger han inn på skrå. Men Nicklas Bendtner var ikke kommet langt nok fram, noe Helland burde sett og heller gått for egen sjanse.

Pål Andre Helland burde skutt og ikke lagt inn. Foto Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Rosenborg dominans og sikker straffe
I det 52. minutt fikk RBK en stor dobbeltsjanse. Bendtner skjøt fra spiss vinkel, returen havnet til Pål Andre Helland på sju meter, men han setter den svakt midt på keeper med høyre fot.

Minuttet etter får Samuel en god pasning av Jacob Rasmussen som han tar ned på brystet innenfor 16. meter. Zenit-forsvaren tar livtak på Samuel og river han ned, en soleklar straffe til RBK.

Samuel ble revet ned flere ganger. Denne fra første omgang når han kunne vært alene gjennom. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Som vanlig gikk Nicklas Bendtner fram på straffen, og han satt den den helt inne ved stanga litt opp. En straffe som minnet mye om Kjetil Rekdals legendariske straffe i Marseille mot Brasil i 1998 VM, bare enda bedre.

Nicklas Bendtner med en strålende straffe til 1-0. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Mye Rosenborg før nedturen
Rosenborg dominerte mye etter straffen, og Samuel hadde mange gode raid. I tillegg hadde Tore Reginussen og Pål Andre Helland gode muligheter. Milan Jevtovic som kom inn for Helland i det 70. minutt, hadde rett etter en god mulighet til å komme gjennom, men ble stygt felt av en Zenit-forsvarer. Heldigvis gikk det bra med Milan, men frisparket ledet ikke til noe.

Andre Hansen hadde nok ei kjemperedning i går som kunne blitt matchvinnende. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Etter det kom Zenit mer med i kampen, og Andre Hansen hadde en kjemperedning i det 73. minutt etter at Skjelvik hadde bommet på ballen i feltet.

Så fulgte flere bra innlegg fra venstre side av Zenit, før Zenit i det 89. minutt fikk ballen i mål, men det var offside.

Overtidsnedturen
Det var lagt til 3 minutter overtid. Og på tross av at Rosenborg hadde satt inn en tredje midtstopper fikk Zenit-spiss Kokorin stå helt alene på et innlegg fra høyre side. Tore Reginussen rakk ikke inn på han og Kokorin satte ballen i mål fra 5 meter forbi en sjanseløs Andre Hansen.

Kokorin til 1-1, og nedturen var et faktum. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Etter spill og sjanser var Rosenborg klart best. Heldigvis er det fortsatt muligheter til å gå videre fra gruppa, selv om sjansene nå er mindre.

Neste kamp er mot Real Sociedad 23. november, og den må vinnes for at håpet om avansement fra gruppa skal leve videre.