Tre tabber sørget for at Rosenborg tapte 3-1 mot Zenit St. Petersburg i kveld. Den første allerede etter 59 sekunder.

Så ut som Sociedad-marerittet skulle gjentas
Alle i Rosenborg snakket før kampen at man måtte unngå marerittstarten mot Real Sociedad borte der man lå under 2-0 etter 10 minutter. I kveld så det ut som man kunne få en forsmedelig gjentakelse av den når Zenit scoret allerede etter 59 sekunder. Birger Meling fulgte for mye med på ballen ved innlegg fra venstre, og Zenits Emiliano Rigoni fikk med et lite rykk headet helt alene fra 5 meter forbi en sjanseløs Andre Hansen.

Birger Meling hadde en tabbe på 1-0 målet. Bilde fra Real Sociedad-kampen. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Falt ikke sammen, Rosenborg gode i resten av 1. omgang
Men i stedet for å falle sammen stod Rosenborg opp, og tok over mye av spillet etter målet. Samuel hadde mange gode rykk og pasninger, og Birger Meling var god offensivt ned på venstre side. I det 18. minutt kom Meling til dørlinja og fikk lagt inn til Samuel, men han ble presset av en Zenit-spiller i kroppen og headingen ble for løs.

I det 20. minutt kom Birger Meling løs på nytt ned mot dørlinja og slo perfekt bakover til Niclas Bendtner som på direkten fra 15 meter fikk til et bra skudd som ble reddet av Zenits keeper.

Resten av 1. omgang ble jevnspilt uten de helt store sjansene for noen av lagene. Rosenborgs sin uvante 5-3-2 formasjon satt bra, og som trener Kåre Ingebrigtsen spådde før kampen ville Rosenborg ha ballen mye mer enn mot Real Sociedad.

Zenit dominerende i 2. omgang, nye tabber
Gruppeleder Zenit hadde tydeligvis fått klar beskjed i pausen om å skru opp tempoet, og de dominerte totalt de første 15 minuttene av 2. omgang med mange gode sjanser. Niclas Bendtner begynte å vandre mer og mer ut fra sin spissposisjon og ut på siden for å få ballen, noe som gjorde at når Rosenborg fikk noen muligheter til innlegg så var det for få fra Rosenborg inne i 16-meteren.

Andre Hansen hadde tabbe nr. 2 for Rosenborg på 2-0 målet til Zenit. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

I det 68. minutt spiller Zenit gjennom et passivt RBK-forsvar der Jacob Rasmussen ikke henger helt med. Emiliano Rigoni kommer helt alene gjennom og lobber i en høyde som Andre Hansen burde tatt, men han får ikke til å holde ballen og 2-0 til Zenit på nok en tabbe.

Bendtner på vandring med stortabbe
I det 73. minutt er Niclas Bendtner igjen ute på vandring. Helt nede på venstre side midt på Rosenborgs halvdel. Han slår en forferdelig tversoverpasning som går rett til Emiliano Rigoni på 16 meter som enkelt kan sette den til 3-0 helt alene med Hansen, og til uekte hattrick og ballen med hjem for Rigoni.

Niclas Bendtner med en forferdelig tversoverpasning som ble til en målgivende for Zenit på deres 3-0 mål. Foto Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Bendtner som har gitt oss så mye magi i høst satte den endelige spikeren i bortetapet. Dette kan selvsagt tilgis, men trener Kåre Ingebrigtsen bør ta en justering av Bendtners vandringer langt ut på siden og ned i midtbaneleddet. En spiss bør primært holde seg mer sentralt og oppe på banen.

Pål Andre Helland inn med fin scoring til 3-1
I det 79. minutt kom Pål Andre Helland inn for Samuel. Han hadde en scoring og en målgivende på kontoen fra Tromsø-kampen sist helg. I det 87. minutt kom en strålende langpasning i bakrom fra midtstopper Rasmussen. Helland starter perfekt i bakrom, og setter den sikkert med venstre fot til venstre for keeper til sluttresultatet 3-1.

Pål Andre Helland med fin scoring mot Zenit. Fra kampen mot Real Sociedad. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto