Info fra Spektrum?

Fra infobrev til naboer på Øya.

Leserinnlegg

Folk på Nidarø mottok post fra Spektrum før helga. Det inviteres til et “informasjonsmøte”, men alt som står i skrivet er desinformasjon. Spektrum underslår det viktigste faktum, at vi som lever i området har klaget saken inn for Fylkesmannen.

Reguleringsplanen for prosjektet med sine uløste problemer og skjebnesvangre konsekvenser er ikke stadfestet. Dermed finnes det ikke rettslig grunnlag for utbyggingen som Spektrum roser opp i skyene.

Innlegget er skrevet av Elvesvingen ved Nidarø, ved Yngve Zakarias. Foto: Privat

Spektrum tar simple propagandagrep. «Gode nabo» – appellerer til godhet, hvem vil vel ikke være god? (jfr. professor Terje Tvedts begrep godhetstyranniet. «Frykt og skepsis», jfr hersketeknikker som fremmedfrykt, appellerer til at dette kun er irrasjonelt. «Dempe følelsene» – som om det kun er følelser dette handler om, ikke fakta at hallen fortrenger grøntområdet.

Innleggsforfatteren er skeptisk til bildet som brukes i infobrevet. Foto: fra infobrevet

Nyhetsvarsel – forsåvidt positivt å få det. Tegning i farger – helt ny fasade i treverk, kan se fint ut på tegninger, tegninger kan lyve. Bilder viser ikke at det kun er et par meter til elva igjen. Egen nabotelefon høres fint ut. Begrepet nabotelefon er noe nært og positivt. En personligjøring av noe upersonlig, I realiteten er det en prosjekttelefon.

Slagord/slogan: «Nye Nidarøhallen skal bli til glede for byen, også for dem som bor nærmest». Budskapet er at dette blir fint dere! Tidspunkt: At Nye Nidarøhallen skal bli ferdig i 2019 holder vel hardt?

Nidarø er feil sted for Storhall. Prosjektet skal stanses. Vi vil ha en god by.

Elvesvingen ved Nidarø
Yngve Zakarias

Forrige artikkelVenstre klar for regjeringsavklaring
Neste artikkelNy Åge-sang på Blokkrock

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here