«For meg er det litt som når du er en gartner og skal jobbe frem ting, da må du bruke tida på at det skal få vokse».

På Brygga Studio er det ei blid dame som åpner døra. I det nokså kjølige trønderværet er det derimot lunt og imøtekommende i studioet på Ravnkloa. Her har Ida Jenshus ferdigstilt sitt nyeste album Two Worlds

-Vil du ha en kaffe? spør hun først og fremst.

Ida Jenshus i Brygga Studio. foto: T.Skredderbakken

For to år siden flyttet Ida fra Trondheim til countrymetropolen Nashville i USA, og på en skrive-låve jobbet hun sammen med sanger og låtskriver, J.D. Souther.

-Da jeg kom inn i den låven første gangen, tenkte jeg bare at denne har noe spesielt som jeg liker. Så jeg ble sittende og skrive mye og forske, både på egenhånd og sammen med John, forteller Ida. 

Personlig og musikalsk reise
På fredag slippes den nye skiva Two Worlds. Ida forteller om et album som har blitt til på reisefot, en reise mellom to verdener, både geografisk og personlig.

Ida Jenshus eksperimenterer ofte med nye instrumenter. foto: T.Skredderbakken

– Sånn temamessig er det litt mer lag, ikke bare den geografiske avstanden mellom to verdener, men også det spennet mellom følelsene. Trygghet, usikkerhet, ha kontroll og slippe kontroll, la ting blomstre og skje, både i livet og musikalsk. 

Albumet er også det første Ida har produsert selv, og har blitt spilt inn i fem forskjellige studioer. Blant annet gjorde hun opptak med kontrabass og stryk i Blackbird Studio i Nashville, som har mange store artister på klientlisten. 

-Hovedideen min var at jeg hadde lyst til å gjøre et litt mer akustisk album. Så i stedet for å gå å lete i andre så tok jeg et dypdykk i meg selv denne gangen. Kanskje på en enda nærere måte siden jeg produserer det selv, sier hun.  

Lader batteriene i Trøndelag
Når Ida har vært i Norge, har hun hatt base på Inderøya hvor moren hennes bor. Et tilfluktssted der hun har fått vært i det hun kaller «hula si», og samlet ideer og inntrykk fra to verdener.

-Jeg er nødt til å ha den perioden hvor jeg trekker meg litt tilbake og får være litt i hula mi. For å skape og få litt ro. Slik som dette albumet har jeg jobba med i to år, og for meg er det litt som når du er en gartner og skal jobbe frem ting, da må du bruke tida på at det skal få vokse, forteller hun.

Musikken er en livsstil

foto: T.Skredderbakken

-Man tar jo underveis noen tøffe valg og det er beinhardt i perioder, men så samtidig så har jeg alltid hatt med meg den gleden til det jeg holder på med. Og jeg har jo egentlig ikke noe valg for jeg må holde på med musikk. Hvis jeg ikke får holde på med det så gir ikke livet noe mening.

-Jeg har  et fantastisk publikum her i Norge og gleder meg nå til å turnere det neste året. Det blir spennende, og gleder meg til å møte det publikumet igjen og ikke minst å være på veien med bandet mitt som jeg har vokst opp med. Det er familien min, forteller hun.

Hvem er publikumet ditt?
-Det varierer veldig. En dag kan jeg se ei ung jente på Instagram covre Greatest Love, og neste dag kan jeg få ei melding eller et brev fra en mann i 70-åra som har blitt truffet av samme låt. Så det spennet der er veldig fint.

-Jeg har aldri tenkt at jeg lager musikk for en viss aldersgruppe, og det gjenspeiler seg i tilbakemeldinger jeg får og folk jeg møter som hører på musikken. At noen kan bli rørt av det jeg lager tar jeg jo som et kompliment, avslutter hun.

foto: T.Skredderbakken

Søndag 19. november klokken 20.00, spiller Ida Jenshus sammen med TrondheimSolistene i Olavshallen. Biletter kan kjøpes her.

Forrige artikkelMå vinne i morgen
Neste artikkelAdresseavisen felt i PFU