Trønderske toppmusikere innen jazz og klassisk musikk kombineres med gourmetmat på Brattøra. Inspirert av tradisjon fra Manhatten i New York.

Jazz in the sky arrangeres for første gang i Trondheim på fredag. Der kombineres musikk fra jazzmusikere i toppklasse og en strykekvartett fra Trondheimsolistene med 5-retters meny fra restauranten Kitchen and Table. De feirer sitt ettårsjubileum i topprestauranten på Clarion Brattøra.

Nytt konsept i Trondheim
Bratsjist og komponist Bergmund Waal Skaslien leder den musikalske delen, og skal hjelpe til med å dra sammen impulsene fra Manhattan med mat fra Trondheim.

Kirsti Huke. Foto: Kirsti Huke

Men Waal Skaslien blir ikke alene. Med seg har han velkjente navn som jazzvokalist Kirsti Huke, jazzmusiker og Spellemann-vinnerVigleik Storaas, DJPatay og ikke minst en strykekvartett fra Trondheimsolistene.

– Å dra jazzen inn på en gourmetrestaurant er nytt for Trondheim, og har aldri blitt gjort før, men i New York er det en av de store opplevelsene man har som jazzentusiast. Flere av de beste jazzmusikerne holder konsert på restauranter på Manhattan en til to ganger i uka. Der kan man booke bord ved siden av scenen og nyte et fantastisk måltid som gir maten en ekstra dimensjon, sier Waal Skaslien

Musikk tilpasset hver rett

Bratsjist og komponist Bergmund Waal Skaslien leder den musikalske delen, og skal hjelpe til med å dra sammen impulsene fra Manhattan med menyen.

– Dette blir en kveld der vi skal pirre alle sansene. Både gjennom fantastiske smaker fra restauranten og musikalske opplevelser fra meget dyktige musikere. Hver rett vil ha sitt eget musikkstykke, og vi skal bruke den unike beliggenheten over takene i Trondheim til å prøve å komme litt nærmere New York og jazzens mekka.

– Det blir også velkjente jazzstandardlåter som har en historie knyttet til Manhattan, og vi spiller for eksempel tangoen fra “Duften av en kvinne” med Al Pacino, avslutter Bergmund Waal Skaslien.

 

Forrige artikkelVil den rødgrønne samarbeidsavtalen brytes?
Neste artikkelKun politikere skal passe på politikerne