Trønderbrazz har fylt 30 år, og søndag feiret de seg selv med et fargerikt show i Olavshallen.

Det er ingen tvil om at Trønderbrazz er en gjeng med musikkentusiaster, og et bevis på at korps er både en sosial og musikalsk fritids-arena for alle. Konferansier Camilla Skanke lovet publikum show, spæll og spræll, og det fikk de.

Stor spenning
Like før konserten fortalte styreleder Thorleif Eliassen at forventningene var høye og at publikum kom til å få høre både nye og gamle låter fra korpset.

-Forventningene er såklart høye, men det er nok mer spenning blant de som sitter klare på scenen akkurat nå, sa styreleder Thorleif Eliassen før konserten.

Musikantene i Trønderbrazz fikk hver sin rose. foto: Nidarosa

Allsidighet og musikkglede
Det varierte repertoaret inneholdt alt fra gamle slagere til ny populærmusikk, og som en rød tråd mellom innslagene sørget konferansieren for å ta publikum med tilbake til 80- og 90-tallet. Showet åpnet de med The Monroes klassiker fra 1985, Cheerio, hvor hele korpset sang for full hals i refrenget.

Videre i programmet fikk publikum høre en taktsikker Fly me to the moon, hvor de fikk vise at de er et fullverdig brassband.

Låten Hjertemedisin av Tre Små Kinesere ble spilt og sunget med stor innlevelse, mens publikum også fikk roligere duetter med blant annet Disney-klassikeren Colors of the Wind, Celine Dions ballade My heart will go on, ja til og med ei  vuggevise.

Som seg hør og bør, ble også to velkjente korpsmarsjer fremført – Anchors Away og Gammel Jegermarsj. 

Forsmak på juleprogrammet
Trønderbrazz sørget også for å avslutte halloween, og starte julesesongen. Publikum fikk solosang med stor innlevelse på The Executioner fra musikalen Which Witch. Og julestemningen satte seg, om mulig litt tidlig, da musikantene strålte under fremførelsen av En stjerne skinner i natt. 

Det manglet ikke på musikalsk samarbeid i korpset, og de fire instruktørene har lykkes med å få det beste ut av Trønderbrazzerne. Samtidig var flere av musikantene fremme og fremførte solostykker både alene og sammen med instruktørene.

Styreleder Thorleif Eliassen var fornøyd med konserten, og rettet en stor takk til instruktørene. Foto: Nidarosa

Sosial og musikalsk fritid
Styreleder for korpset, Thorleif Eliassen, var tydelig fornøyd med innsatsen til musikantene og har ønsket at jubileumskonserten skulle gjøres i skikkelige omgivelser, tross et stramt budsjett.

-Det er kjempegøy og det skal være litt ordentlig når vi har jubileum, sa Eliassen.

Trønderbrazz fikk også oppmerksomhet fra kommunens Tillrettelagt Fritid, som gratulerte og takket korpset for flott innsats, og for å representere «korps til alle».

Forrige artikkelBedre for internasjonale studenter?
Neste artikkelVil ha færre forskjellige hjemmehjelpere