Tidligere denne måneden slapp Ida Jenshus albumet, Two Worlds. På søndag fyller hun Lille sal i Olavshallen sammen med TrondheimSolistene.

Les mer: Ida Jenshus- en musikkgartner?

– Det blir veldig stas. Vi varierer litt og skal gjøre noe litt spesielt ut av de to kveldene, forteller Jenshus om helgens konserter i Olavshallen og Oslo Konserthus.

Sammen med bandet sitt skal Jenshus gjøre to lignende konserter, der både Oslo Konserthus (fredag) og Olavshallen blir utvidet med Oslo Strings og Trondheimsolistene. Programmet blir variert og billettene er allerede utsolgt.

– Det blir mye av det nye materialet jeg skal presentere. Men samtidig sydd inn og bakt sammen med låter fra tidligere album. Så det er ganske artig å høre på lydbildet, hvor det blir en naturlig flyt fra det foregående og inn i det nye, forteller Jenshus.

Ida Jenshus i Brygga Studio. Foto: T. Skredderbakken

Fruktbart musikkmiljø
Det er en stund siden sist Ida bodde i Trondheim, men hun har alltid har følt seg hjemme i byen, og forteller at det var naturlig å ferdigstille Two Worlds på Brygga Studio.

– Her har jeg funnet et miljø med likesinnede. Det er et veldig fruktbart musikkmiljø og mye bra som skjer i Trondheim. Mange kule festivaler og nye band som er spennende. Det er mye gode krefter her synes jeg.

– Vi har jo også et fantastisk studio her i byen, Brygga. Med en dyktig tekniker og produsent ikke minst. Det har vært utrolig artig å komme tilbake hit for å ferdigstille albumet, legger hun til.

Norgesturné
Jenshus gjør en forholdsvis kort runde nå i høst, men neste år drar hun og bandet ut på turné rundt om i landet.

– Norgesturneen kommer til å gå utover neste sommer. Vi har ikke sluppet så mange av datoene enda, men det er like rundt hjørnet, sier Jenshus.

Forrige artikkelAvslører fake news i sosiale medier
Neste artikkelOkea brukte riksvåpenet ulovlig