Raindogs inviterer både nye og dedikerte Waits-fans til uhøytidelig festkveld. 

«Tom Waits’ univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter hvor skjeve eksistenser og tragiske skjebner møter falne poeter og håpløse romantikere for å konkurrere om hvem som har møtt mest motgang i livet», skriver bandet.

-Det er en hyllest av Tom Waits. Vi er begge veldig glad i Waits, men vi prøver ikke nødvendigvis å høres ut som han. Vi prøver å gjøre det på vår egen måte, samtidig som vi har veldig respekt for musikken hans, forteller Raindogs’ pianist og trønder Ole Jonas Storli.

Snart jubilanter
De to frilans-musikerene, Ole Johnny Stensland og Ole Jonas Storli, har kjent hverandre og drevet med musikk sammen i snart 20 år og cover-bandet oppstod da de møttes i Danmark i 2003. Der fikk de med seg noen danske musikere og spilte opp på konsert. Siden har ballen rullet videre.

foto: Ole Jonas Storli

I Norge er det derimot Ole Johnny og Ole Jonas som holder Waits-låtene varme.

– Vi er stort sett oss to når vi holder konserter som den kommende på Dokkhuset. Men i Danmark opererer vi med et band på seks personer, som turnerer en eller to ganger i året, forteller Storli.

«En heidundranes kveld»
Cover-bandet lover publikum god plass og stemning på Dokkhuset. Et bredt utvalg av Waits-låters på programmet, både for de hengivne lytterne og de som er nysgjerrige på musikken. Ole Jonas håper så mange som mulig vil ta turen innom.

– Akkurat hva som blir spilt vet vi når vi sitter på scenen. Men vi spiller et utvalg fra det helt gamle til det nyeste av låtene. Jeg tror folk kan forvente seg veldig bra stemning. Det er veldig mange hengivne Waits-fans som kommer, de er veldig dedikerte, forteller Storli.

Han poengterer også at man ikke nødvendigvis må like musikken til Waits for å komme å høre på.

– Det blir jo veldig uhøytidelig. Vi kommer til å åpne hele dokkhuset så det blir en stor fest der folk kan gå rundt og drikke og prate. Folk behøver ikke sitte musestille for å si det sånn.

– Jeg tror det blir en heidundranes kveld med god stemning, rett og slett, oppsummerer han.

 

Dokkhuset Scene, torsdag 14. desember, klokken 21.00. Billetter kjøpes her. 

Forrige artikkelSpørrende til Trondheim-politikers millioninntekt
Neste artikkelFikk stjerne for å vokte byggeplasser