Juni neste år arrangeres barnefestivalen Juba Juba for fjerde gang på rad. Billettsalget har allerede startet og arrangørene røper de første artistene som kommer til Festningsparken.

«Festivalen er en visningsarena for trøndersk barnekultur innenfor mange sjangere. Det er musikk, teater, dans, litteratur og masse aktiviteter. Her skal alle finne noe de liker, både små og store. Behovet for et stort familiearrangement med fokus på gode kulturopplevelser har vist seg tydelig og barna fortjener et fullverdig kulturtilbud på lik linje med oss voksne»skriver arrangøren.

Brillebjørn som kjent fra NRK Super. ill.bilde: Juba Juba

Festivalen har et spesielt fokus på gode kulturopplevelser for familier med barn i alderen 0-12 år. Juba Juba får støtte fra Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune, i tillegg til private samarbeidspartnere og frivillige.

Artistene
Trygve Kongshavn, Silje Sirnes Winje og Maria Solheim er de tre første artistnavnene som kommer til Festningsparken neste sommer, i følge arrangørens pressemelding.

Trygve Kongshavn har gjort suksess med barnesanger, og slipper ny plate i løpet av 2018. Her kan publikum forvente fengene sanger og sceneshow. Kongshavn kan sees på hovedscenen på Juba Juba lørdag 2. juni.

Trygve Kongshavn kommer til Trondheim og Festningsparken neste år. foto: privat/ Juba Juba

– Vi gleder oss veldig til å ta imot Trygve Kongshavn og gjengen. Med sin flotte formidlingsevne snakker de direkte til barna og engasjerer publikummet sitt, sier Astrid Cecilie Olaussen daglig leder i Juba Juba.

Silje Sirnes Winje og Maria Solheim kommer også til Juba Juba søndag 3. juni. Silje er best kjent fra hennes roller på barne-TV, og Maria har jobbet med musikk i mange år. Sammen har Winje og Solheim vært på turné over hele Norge i 2017.

foto: Charlotte W. Rosenhof / Illustrasjon: Linn Iril Thilander

 

– Maria og Silje lager musikk som treffer hele familien både musikalsk og tematisk. Dette er musikk på barnas premisser og vi ser frem til å oppleve dem på Juba Juba , sier Guro Furunes Pettersen koordinator i Juba Juba.

I tillegg kommer også Brillebjørn, som er en kjent og kjær karakter på Barne-TV. Han kan sees på teaterscenen i gymsalen lørdag 2. juni og søndag 3. juni.

– En spesiell takk til Fylkesbiblioteket som har vært med på å få dette realisert. Brillebjørn er akkurat en slik superhelt Juba trenger og vi ser frem til å ta del i hans magiske univers, sier Astrid Cecilie Olaussen daglig leder i Juba Juba.

Forrige artikkelTok ikke med millioner og inhabilitet i kino-rapport
Neste artikkelEn av kles-kjedene satser på fairtrade