Trondheim kommune trenger lengre tid til å planlegge godt nok i et smittevernperspektiv, sier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid

På onsdag kommer regjeringen med sin beslutning i forhold til Korona-situasjonen. Det er da fire uker siden barnehager og skolene ble stengt. Frisører fikk yrkesforbud, treningssentre måtte lukke dørene og alle som kunne fikk beskjed om å jobbe hjemmefra. Tiltakene ble fornyet 26. mars og går ut 2. påskedag. Nå to dager før beslutningen kommer sier Trondheim kommune klart i fra at de ikke er klare til å åpne skolene og barnehagene for fullt over påske.

– Trenger lengre tid
Oslo var først ute i går. I dag kom Trondheim og Tromsø ut med samme budskap.

Oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid i Trondheim kommune. Foto: Trondhiem kommune

– Vi trenger lengre tid på å planlegge dette godt nok. Sammen med rektorer, barnehagestyrere, hovedtillitsvalgte og hovedverneombud er vi godt i gang med å kartlegge situasjonen. Alle ønsker at barnehagene og skolene skal åpne opp igjen, men ingen ønsker at dette skal skje før vi har sikret oss godt nok ut fra et smittevernperspektiv, sier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid i Trondheim kommune.

Vil bli kommunens vurdering
I pressemeldingen fra kommunen vises det til at de etter en måned stenging av skoler og barnehager ser de alvorlige negative resultatene av stenging, ikke bare for barna men også for alle voksne som står uten barnepass.

Det vises også til at kommunen hele tiden har lagt Folkehelseinstituttets anbefalinger og regjeringens oppfordringer til grunn for sine beslutninger. De avventer regjeringens pressekonferanse på onsdag, hvor de får vite om vedtaket om stenging skal videreføres eller oppheves, helt eller delvis. Uansett vil det bli kommunens vurdering i hvilket tempo og på hvilken måte en eventuell gjenåpning skal skje står det i pressemeldingen.

– Vi er ikke klar for å åpne opp igjen våre barnehager og skoler i full skala uka etter påske, sier Trud Nereid.

Forrige artikkelEksamener avlyses
Neste artikkelBarnehagene åpner 20. april. Småskolen uken etter