Annonse
På City Syd i kveld hadde hele denne familien fulgt anbefalingen fra kommunen. Barn født etter 2008 trenger ikke å bruke munnbind. Foto: Snorre Vikdal

Bruk munnbind Trondheim

Kommunen med sterk anbefaling om å bruke munnbind på offentlige steder. Kan bli påbud om ikke smittetall går ned og nok bruker munnbind   

Oppdatering: Det ble i dag 16/12 vedtatt et påbud om å bruke munnbind på mange offentlige steder innendørs. Dette kom etter nye smitterekorder i byen og ikke nok etterlevelse av anbefalingen om å bruke munnbind. Påbudet gjelder også utendørs i tett befolkede områder (som for eksempel julemarkedet). Brudd på påbudet kan gi bøter og fengsel og gjelder til 9. januar 2021. Les mer om påbudet og hvor det gjelder her (link Trondheim kommune).

Her kan du se video av hele behandlingen av saken i et ekstraordinært møte i formannskapet i dag (link Trondheim kommune).

Mye smitte i Trondheim
Som Trondhjemsavisa skrev om i dag ble det satt ny smitterekord for nye koronasmittede i Trondheim i går. Hele 24 personer fikk da påvist smitte. I en pressemelding sier kommunen at vi nå har mange smittede med ukjent smittekilde. Kapasiteten på smittesporingen er svært presset og kommunen ligger på etterskudd i smittesporingsarbeidet.

– Smittesituasjonen gir grunn til sterk bekymring, og det er nå behov for umiddelbare tiltak for å begrense videre smittespredning blant folk i Trondheim, sier kommuneoverlege Tove Røsstad.

Her bør du bruke munnbind

Anbefalingen Røsstad snakker om nå er i første rekke om å bruke munnbind innendørs i offentlige rom som:

  • Butikker
  • Fellesarealene på kjøpesentre
  • På serveringssteder med og uten skjenkebevilling, unntatt når du sitter ved bordet
  • I alle tros- og livssynslokaler
  • Lokaler for kultur-, sport og fritid, kinoer og idrettshaller.
    For utøverne av idrett gjelder ikke dette under selve utøvelsen. Også utendørs i tett befolkede områder anbefales munnbind, eksempelvis julemarkedet. Anbefalingen gjelder heller ikke skoler og barnehager, og heller ikke i andre kommunale tjenester og institusjoner. Den gjelder heller ikke barn og ungdom født etter 2008.Fra før er det innført påbud om munnbind i Trondheim når du reiser med buss, trikk og båt i rushtiden og når du ikke kan holde en meters avstand. I tillegg gjelder påbudet ved reise med drosje.

Alvor nå

Røsstad legger ikke skjul på at anbefalingen kan bli etterfulgt av et påbud, dersom smittesituasjonen fortsatt ikke har bedret seg i løpet av den kommende uka.

– Vi håper og tror at folk skjønner alvoret i dette og følger denne sterke anbefalingen så godt det lar seg gjøre, sier Røsstad.

Anbefalingen gjelder fra og med i dag, torsdag 10. desember.

Økt smitte i Trondheim

Anbefalingen om økt munnbind-bruk fra kommunen kommer dagen etter at Trondheim registrerte rekordmange nye tilfeller av Covid-19. Onsdag 9. desember var det 24 personer i kommunen som testet positivt på viruset.

Forrige artikkelNye smitterekorder i Trondheim
Neste artikkelFull fest mens byen satte ny smitterekord