Stjerne til Byggebransjens uropatrulje og Vidar Sagmyr fra Jonas Gahr Støre (Ap), som roser voktingen av byggerbransjen i Trondheim. Foto: Bjørn Lønnum Andreassen

Jonas Gahr Støre ga en julestjerne som påskjønnelse til Byggebransjens uropatulje og Vidar Sagmyr i dag. Mafia må ikke få ta over, er felles holdning. 

Uropatruljen samler tips om useriøse aktører i byggebransjen, og drar rundt på byggeplasser for å rapportere til myndighetene om aktører om driver ulovlig. Det har vært alvorlige brudd på sikkerhet for arbeidere, eller slavekontrakter for utenlandske arbeidere uten rettigheter og uten at skatt betales.

– Nødvendig
– Det å ha øyner og ører på arbeidsplassen til å se det som skjer, er nødvendig og kan ikke erstattes av anmeldte og uanmeldte tilsyn. At det er et organisert miljø både på arbeidsgiver-siden og på arbeidstaker-siden, det er øyner og ører som ingen tilsynsmyndighet kan erstatte, sier en fornøyd Støre.

Arbeiderparti-lederen oppgir at julestjernen gis som påskjønnelse fordi Vidar Sagmyr og uropatruljen fortjener det. Sagmyr er eneste ansatte i patruljen.

Drapstruet 
Sagmyr har måttet utstyre seg med voldsalarm, etter at han ble drapstruet i forbindelse med kontroll på byggeplasser. Mafia-liknende tilstander preger byggebransjen flere steder i Trondheim og omegn, kunne fortelle til Støre og fremmøtte pressefolk.

-Jeg er stolt på vegne av alle de jeg jobber for, og for de mange som har gjort en god innsats for å etablere uropatruljen. Nå blir patruljen lagt merket til langt utenfor Trondheims grenser. Det betyr av vi har lykkes ganske godt, sier Sagmyr til Nidarosa.

 

Vidar Sagmyr har vært drapstruet etter kontroller på byggeplasser i Trondheim, der bransje og kunder trues av grovt useriøse aktører. Foto: Bjørn Lønnum Andreasse

Han opplyser at patruljen i Trondheim har fått finansiering ut 2019.

 

– Nå ser det ut som Tromsø og Stavanger kan få til en uropatrulje. Og kanskje kommer Bergen på sikt, alle basert på erfaringene våre fra Trondheim, sier Sagmyr som har reist rundt og fortalt om uropatruljen.

 

Forrige artikkelTom Waits-hyllest på Dokkhuset
Neste artikkel«Svangerskapsomsorgen i Trondheim raseres»