Mange fyrverkeri, fakkeltog og sammenkomster på nyttårsaften avlyses. Årsaken er koronasituasjonen. 

Kriseledelsen i Trondheim kommune valgte i dag å avlyse nyttårsfyrverkeriet på Kristiansten festning ved midnatt grunnet hensyn til smittevern. Dette skjer samtidig som Trondheim satte ny smitterekord i går med 79 nye smittetilfeller med Covid-19. Tidligere har kommuneledelsen besluttet at også familiefyrverkeriet tidligere på kvelden avlyses.

Les også: Trondhjemsavisa følger smittesituasjonen i Trondheim og Trøndelag 

Vil unngå ansamlinger av folk
I pressemeldingen skriver kommunen at det for tiden er mange som smittes av covid-19 i Trondheim. Dette betyr at det nå er ekstra viktig å unngå større ansamlinger av folk. Risikoen for at folk samles på festningen under et nyttårsfyrverkeri ved midnatt regnes som stor og derfor avlyses dette.

Samtidig oppfordrer kommunen sterkt til å avlyse private fyrverkeri som kan skape store ansamlinger av folk. De minner samtidig om at det er forbudt å sende opp privat fyrverkeri i sentrale Trondheim på grunn av brannfare.

Les også: Full fest mens byen satte smitterekord

Skal ha få sosiale kontakter
Trondheim kommune har vedtatt en lokal forskrift som sier at ingen skal ha mer enn 10 sosiale kontakter i løpet av en uke. Smittesituasjonen i Trondheim viser at mange smittes selv i små sosiale sammenkomster med få personer. Årets nyttårsfeiring må ta hensyn til smittesituasjonen vi nå opplever, og feiringen må begrenses til små sammenkomster og gjennomføres innenfor reglene om 10 sosiale kontakter i løpet av en uke, skriver kommunen i pressmeldingen.

Den 31. desember sendte Trondheim kommune ut en ny pressemelding: 

Flere organisasjoner, nabolag, velforeninger og lignende har søkt politiet og fått innvilget tillatelse til å gjennomføre fellesfyrverkeri i kveld.

Nå ber kommunen om at disse avlyses på grunn av smittesituasjonen. Anmodningen gjelder selv om politiet har gitt slik tillatelse, det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.


Disse arrangementene er avlyst:

Familiefyrverkeriet på Kristiansten festning. Arrangør: Trondheim kommune. Avlyst

Nyttårsfyrverkeriet på Kristiansten festning. Arrangør: Trondheim kommune. Avlyst

Ranheim Bydelsfyrverkeri på Ottervik, Ranheim. Arrangør: Lund Pyro. Avlyst

Fakkeltog i Pettersenfjæra, Ranheim. Arrangør: Hansbakken Velforening. Avlyst

Familiefyrverkeri på Leinstrand, Klett. Arrangør: Leinstrand IL. Avlyst

Fakkeltog og fyrverkeri i Ringvebukta, Lade. Arrangør: SK Trygg/Lade. Avlyst

Nyttårsfyrverkeri på Huseby. Avlyst

Familiefyrverkeriet på Midtsandtangen, Malvik. Arrangør: T-Pyro. Avlyst

Disse arrangementene går som planlagt:

Flere fyrverkeri var satt til å gå som planlagt, men etter oppfordring fra Trondheim kommune har flere fellesfyrverkeri nå blitt avlyst. 


Fra nyttårs-fyrverkeriet på Leinstrand i 2019. Video: Tom Wikdahl

Vet du om noen fyrverkeri eller andre arrangement i forbindelse med nyttårsfeiringen som avlyses eller går som planlagt? Send tips til tips@trondhjemsavisa.no

Forrige artikkelNok en smitterekord i Trondheim
Neste artikkelSamuel har forlatt RBK