– Jeg har klokketro på Boligmessen i Trondheim Spektrum med en grønnere profil, sier prosjektleder Rudi Rørstad

Parkeringsproblemene som lenge har vært en utfordring for ferdselen på Øya, kan være en ny og grønnere mulighet i følge arrangørene bak Boligmessen, som starter fredag 17. november.

Arrangørene tilbyr nemlig gratis parkering ved Dora, nærmere bestemt Maskinistgata 2. Derfra vil det kontinuerlig gå shuttlebusser som frakter publikum og utstillere enkelt til og fra messa, heter det i pressemeldingen.

Fra boligmessen 2016, Foto: Rudi Rørstad

– Nå kommer det over 10 000 mennesker til boligmessa, uten parkeringsplasser. Det viser jo at folk faktisk tenker grønt, at folk aksepterer det og er med på det. Så har vi prøvd å bidra til å få dette til å gå så smertefritt som mulig.

Oppfordrer til å ta kollektivt
– Vi må jo prøve å støtte opp under det som er bestemt, at det er null trafikk ned til spektrum. Så kommer det til å sperres av for alle biler inn til spektrum, hvor de eneste som slippes inn her med bil er for de som trenger det på grunn av handicap, forteller Rørstad.

Holdeplassen Skansen, der både buss og trikk stopper, ligger også rundt fem minutters gangavstand fra Trondheim Spektrum, tipser han.

– Klarer vi å få til å tenke grønt sammen med publikum, så er jo det en fordel for alle. foto: Rudi Rørstad

– Vi prøver å hjelpe til så godt vi kan og forklare hvor alle parkeringsalternativene finnes. Men vi vil jo at folk helst skal kjøre grønt, og det tror jeg vi skal klare, forteller Rørstad.

– Klarer vi å få til å tenke grønt sammen med publikum, så er jo det en fordel for alle. Jeg tror dette er bare noe som må gå seg til. Det hadde vært morsomt om vi satte rekord i mest antall besøk uten parkeringsplasser på Trondheim spektrum.

Se messeavisen for program, tilbud og utstillere, og les mer på boligmesse.no.

Forrige artikkel– Ikke alle forstår viktigheten av klima-søksmålet
Neste artikkelEndelig klarsignal for arbeid på Sluppenbrua