NTNU stiller eksamenslokalene på Sluppen til disposisjon. Rundt 100 mennesker skal bemanne vaksinasjonslokalene sju dager i uka 

Det er hektisk og mange folk i sving for å få vaksinestasjonen klar til 15. februar. Da blir det god tid til å teste ut at alt fungerer før trondhjemmerne kan komme for å få sine vaksiner når kommunen får flere vaksinedoser. Men, det er mye som skal på plass før den tid. Det forteller prosjektleder i kommunen, Runar Asp, i en pressemelding.

– Det er en formidabel jobb for det er mange aktører som skal inn, sier Asp.

I tillegg til dette, skal det også legges til rette for parkering og trafikkavvikling i området.

Informasjonsmøte i det som skal bli Trondheims første vaksinestasjon. Foto: John Arne Tømmervold/Trondheim kommune.

Inntil 20 000 kan vaksineres i uka
Kommuneoverlege Tove Røsstad er også på befaring på Sluppen. Hun mener de store og luftige lokalene er godt egnet som vaksinerom. Her blir det satt opp båser med halvannen til to meters avstand og trondhjemmerne blir sittende i båsen fra de får vaksinen til observasjonstiden på 20 minutter er over.

– Det er optimalt at de blir sittende til observasjon der de får vaksinen, sier Røsstad.

Rundt 100 mennesker skal bemanne vaksinasjonslokalene på Sluppen sju dager i uka. Det er anslått at inntil 20.000 personer kan vaksineres hver uke i Trondheim. Dette avhenger i veldig stor grad av tilgangen på vaksiner. Fra før er det kjent at Statens Hus i Trondheim sentrum tas i bruk som vaksinasjonslokaler.

Kommuneoverlege Tove Røsstad. Foto: John Arne Tømmervold/Trondheim kommune

Se også: Full oversikt over Covid-19 i Trøndelag

Når gruppevaksineringen av byens befolkning kan starte, avhenger av når Trondheim får flere vaksinedoser, men når det skjer skal i hvert fall vaksinestasjonen på Sluppen stå klar til bruk, avslutter kommunen.

Forrige artikkelSykepleier som døde rett etter koronavaksinasjon døde ikke av vaksinen
Neste artikkelSmittetall ned med 90 % siden romjulen