Julemarkedet i Trondheim feirer 15 år, det markeres med tre dagers utvidelse og eget juleøl.  

-Årets marked har over 90 utstillere med håndverksprodukter og kortreist mat, et stort serveringstelt og over 130 kulturelle opplevelser, heter det i pressemeldingen.

Daglig leder i Midtbyen Management, Kirsten Schultz, forteller at markedet har blitt en fin plass for folk å møtes og oppleve julestemning sammen.

Øl-lansering og bedre plass
For voksne besøkende på årets marked, kan arrangørene blant annet skilte med lansering av et helt eget juleøl.

Foto: Midtbyen Management

– I år lanserer vi for første gang et eget juleøl, «Blåtimeøl», i samarbeid med Hogna bryggeri og Gulating. Vi har også utvidet den store kafé-lavoen, så nå får man plass til 300 personer. Bondens marked blir også bredere for å få en bedre handleopplevelse, samtidig som åpningstidene er samkjørte for at det skal være enkelt for kundene å forholde seg til, forteller Schultz.

-Vi har også et veldig omfattende kulturprogram for både barn og voksne. Dette skal være et lavterskeltilbud og et sted for byen å samle seg og oppleve julestemning. Generelt ønsker vi at folk bruker markedet til å samles. Vi lyktes veldig bra med det i fjor, og håper vi gjør det i år også.

Økende popularitet
Britiske «The Daily Telegraph» har tidligere oppført Trondheim på sin liste over de beste julemarkedene i Europa. Om den internasjonale oppmerksomheten trekker til seg enda flere besøkende i år er vanskelig for arrangørene å svare på, men opplyser i sin pressemelding at de er stolte av  at “Daily Telegraph” har listet julemarkedet som et at de flotteste i Europa.

– Vi har tidligere operert med omtrent 200 000 besøkende over ti dager, og har en forventning om 250 000 besøkende i år, men det er vanskelig å måle. I år har vi derimot samarbeidet med både Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv, hvor det er de som blant annet kjører den internasjonale markedsføringen for Trondheim og Trøndelags-regionen. I år har det vært en del fokus på å jobbe mot det svenske markedet, i forbindelse med direkteflyvning fra Stockholm til Værnes, opplyser Schultz.

Les mer om programmet på julemarkedets nettsider.

Forrige artikkelEn av kles-kjedene satser på fairtrade
Neste artikkelTilbake til Trondheim neste år