Jervtrud er død, se siste video

Jervtrud, byjerven i Bymarka, ble avlivet tirsdag kveld. Statens Naturoppsyn vurderte helsetilstanden til å være langt under det normale. Se den siste videoen Naturvernforbundet i Trondheim tok 27. juli.

 

Jervtrud med skillingsbolle 14. juni i år: Viltkamera: Gaute Rolv Dahl

Jervtrud hadde lav vekt og var sannsynligvis helt blind
Til Adresseavisen sier Lars Bendik Austmo som er seksjonsleder for rovviltseksjonen i Statens Naturoppsyn at de tirsdag kveld dro ut for å se etter byjerven og møtte den på veien. De vurderte det dit hen at dyret var i så dårlig forfatning at de valgte å avlive den.

Jerven veide 6,7 kilo, og Austmo forteller til Adresseavisen at en voksen jerv normalt har en vekt på mellom 10 og 14 kilo. Jerven var sannsynligvis helt blind, og hadde en sjanglete gange, sier Austmo.

Den siste videoen
Naturvernforbundet startet med viltkameraer i 2014 for å prøve å undersøke om hvor mye Jervtrud brukte Bymarka.

– Vi ville også se om Jervtrud påvirket revebestanden, sier Gaute Rolv Dahl. Han er leder i Naturvernforbundet i Trondheim, og den som var initiativtaker til viltkameraene.

– Ganglaget til en jerv er i utgangspunktet ganske kantete, men opptaket 27. juli kunne tyde på at hun begynte å preges av alderen. Det ble bekreftet nå av de siste observasjonene og Statens Naturoppsyn sitt vedtak om avliving, sier Rolv Dahl.

Gaute Rolv Dahl har fulgt Jervtrud over mange år og var den som tok videoen her. Foto: Snorre Vikdal
Forrige artikkelVenstre har lavest lojalitet
Neste artikkelNaturvernforbundet vil ha ny byjerv

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here