Trondheim kommune har slitt kraftig med effektiv utleie av boliger. Ventetid for trengende bolig-søkere og store tap av inntekter må rettes opp, mener Formannskapet.

Mennesker som trenger et sted å bo blir stående for lenge uten «eget» tak over hodet fordi kommunen ikke tildeler ledige boliger raskt nok. Mange flere kommunale boliger har stått lengre tomme i år, i forhold til i fjor.

Dobling
Til nå i år har hver bolig stått tom i gjennomsnitt 39,3 dager. Til sammenligning sto boligene tomme i gjennomsnitt 20,1 dager i 2016. Med andre ord, nesten en dobling i antallet tomme dager, går det frem av Formannskapets dokumenter. Kommunen taper også mye penger på tomme boliger.

I Formannskapets møte tirsdag mente Geir Waage (Ap) at det er alvorlig når så mange står og venter på bolig, og at dette er en tap-tap situasjon for bolig-trengende og kommunen.

– Det er meningsløst at kommunale boliger er klar til bruk, men blir stående tomme når folk som trenger boliger, uttalte Waage.

Berit Tiller (H) mener dette er en trist situasjon, og uttrykte at det haster å finne en løsning.

– Det er snakk om for mye penger, og for mange mennesker som får problemer de burde slippe.

Boligsøkere vil få kortere ventetid, lover kommunaldirektør for helse og velferd, Helge Garåsen. Foto: Trondheim kommune

– På hælene
Kommunaldirektør for helse og velferd er Helge Garåsen, som beklager.

– Vi har kommet på hælene, men fått økt antall årsverk. Først nå i oktober er vi fullt operaetive. Det har vært sykemeldinger, uttalte Garåsen.

Varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) mente dette er en underlig sak.

– Det er rart at det skal være så komplisert å tildele en nøkkel. Det vil være tidenes fallitt for kommunal virksomhet om det må leies inn eksterne for å gjøre dette.

Forrige artikkelDårlig reklame
Neste artikkelSkole skal «ut i verdensrommet»