Selskapet Uninett i Trondheim har laget en nettside til hjelp for alle som kan havne i vanskelige situasjoner.

Sikresiden.no er et nettsted som er tilpasset mobil. Det tilbyr opplæring og veiledende råd om hva du skal gjøre i forskjellige kritiske situasjoner.

Skoleskyting
Under avsnittet «HANDLE hvis du ikke har annet valg» står eksempelvis: Hva kan brukes som våpen? Lag enkel plan for å opptre koordinert, angrip raskt og målrettet mot våpen, øyne, hals – få personen ned.

Nettstedet er tilpasset studenter og ansatte på universiteter og høgskoler. Blant annet er lokale nødnummer lett tilgjengelig. Informasjonen er på norsk og engelsk. Innholdet er laget i samarbeid mellom fagpersoner fra NTNU og flere universitet og høgskoler i Norge.

Øivind Høiem er seniorrådgiver hos Uninett og mener nettstedet kommer i rett tid. 20 av 21 universiteter og høgskoler i Norge har nylig tatt i bruk siden.

Øivind Høiem er seniorrådgiver hos Uninett. Foto: Uninett

-Det er fordi folk trenger å lære hva man skal gjøre i krisesituasjoner. Hvor man skal finne informasjon om alt dette på en plass. Pågående livstruende vold er en ting, men flere ulike HMS-tiltak og informasjonssikkerhet, eller sikkerhet på reise er også omhandlet, sier han.

-Vi har tatt med det beste fra institusjonene som har vært med å lage nettstedet. De har felles utfordringer, så derfor slo vi sammen våre pjalter.

Reaksjoner
-Vi kjørte et forsøk for 1 400 student-faddere. Tilbakemeldingene er «denne kan vi jo også bruke på fest» og i andre store forsamlinger. Også en lensmann som har sett lanseringen mente det var positivt og nyttig, fastholder Høiem.

-Nettsiden gir personlig kompetanse for å handle. Man får vite hva man skal gjøre i enkelte situasjoner. Alle kan bruke siden, forteller Høiem.

Nettstedet er tilpasset mobil. Foto: Uninett

Nettstedet er blitt til basert på innspill fra Politiet, Helsedirektoratet, Nasjonal kompetansetjeneste for traumatologi, De nasjonale Forskningsetiske komiteene, sikkerhetsmyndigheter og øvrige institusjoner.

Forrige artikkelRett bildekk – sjåførens ansvar
Neste artikkelPengene strømmer inn til P3aksjonen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here