Selskapet Uninett i Trondheim har laget en nettside til hjelp for alle som kan havne i vanskelige situasjoner.

Sikresiden.no er et nettsted som er tilpasset mobil. Det tilbyr opplæring og veiledende råd om hva du skal gjøre i forskjellige kritiske situasjoner.

Skoleskyting
Under avsnittet «HANDLE hvis du ikke har annet valg» står eksempelvis: Hva kan brukes som våpen? Lag enkel plan for å opptre koordinert, angrip raskt og målrettet mot våpen, øyne, hals – få personen ned.

Nettstedet er tilpasset studenter og ansatte på universiteter og høgskoler. Blant annet er lokale nødnummer lett tilgjengelig. Informasjonen er på norsk og engelsk. Innholdet er laget i samarbeid mellom fagpersoner fra NTNU og flere universitet og høgskoler i Norge.

Øivind Høiem er seniorrådgiver hos Uninett og mener nettstedet kommer i rett tid. 20 av 21 universiteter og høgskoler i Norge har nylig tatt i bruk siden.

Øivind Høiem er seniorrådgiver hos Uninett. Foto: Uninett

-Det er fordi folk trenger å lære hva man skal gjøre i krisesituasjoner. Hvor man skal finne informasjon om alt dette på en plass. Pågående livstruende vold er en ting, men flere ulike HMS-tiltak og informasjonssikkerhet, eller sikkerhet på reise er også omhandlet, sier han.

-Vi har tatt med det beste fra institusjonene som har vært med å lage nettstedet. De har felles utfordringer, så derfor slo vi sammen våre pjalter.

Reaksjoner
-Vi kjørte et forsøk for 1 400 student-faddere. Tilbakemeldingene er «denne kan vi jo også bruke på fest» og i andre store forsamlinger. Også en lensmann som har sett lanseringen mente det var positivt og nyttig, fastholder Høiem.

-Nettsiden gir personlig kompetanse for å handle. Man får vite hva man skal gjøre i enkelte situasjoner. Alle kan bruke siden, forteller Høiem.

Nettstedet er tilpasset mobil. Foto: Uninett

Nettstedet er blitt til basert på innspill fra Politiet, Helsedirektoratet, Nasjonal kompetansetjeneste for traumatologi, De nasjonale Forskningsetiske komiteene, sikkerhetsmyndigheter og øvrige institusjoner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here