Dette må du betale i parkering neste år

Enstemmige politikere har i dag vedtatt at økte avgifter for parkering trolig innføres i Trondheim neste år. Bare en mulighet kan hindre økningen. 

Politikerne i Formannskapet er enstemmig innstilte på en pris-økning for parkeringen, forklarer Geir Waage (Ap). 

-Ja det blir en justering av prisene på parkering i Midt-Byen og ellers rundt om i Trondheim. Det snakk om noe få prosent økning. Formannskapet har i dag enstemmig bestemt å foreslå økningen. Den er i tråd med prisstigningen, sier Waage. 

-Trondheim parkering ventes å få mer i inntekt fordi elbil-brukerne må betaler full pris neste år. Det vil øke inntektene betydelig, sier han som er fornøyd med at færre biler ferdes i sentrum, sier han og poengterer:

Før var det jo klin umulig å finne parkering utenfor Polet, og ellers særlig i bank-kvartalet. 

Geir Waage imøteser færre biler i sentrum. Foto: Trondheim kommune

Nå skal Bystyret behandle parkerings-avgiften. Teoretisk sett kan den bli ytterligere endret fra Formannskapets innstilling, i anledning budsjettet for 2018, men det er lite sannsynlig.

Nye satser
Midtbyen, St.Olav, Gryta, Lerkendal, Nedre Elvehavn, Nedre Bakklandet, Sentralstasjonen v/ P-Hotels, Innherredsveien, Bassengbakken, Sanden, Kalvskinnet, Kinoen, Frostakaia og Bakklandet: 29 kroner for en time, 64 kroner for to timer og 106 kroner for tre timer.

Det er over 1400 avgiftsbelagte parkeringsplasser i Trondheim sentrum, og ca 1000 utenfor sentrum, ifølge Trondheim parkering.

Forrige artikkelVil bosette flere flyktninger ved behov
Neste artikkelØker flaskepanten