Smågodt selges til svært lav pris i Trondheim mens eksperter på helse vrir seg. Tar de for hardt i eller er det rett at noen holder igjen?

Tannhelsetjenestens kompetansesenter Midt-Norge TKMN i Trondheim melder som ventet at smågodt inneholder mye tilsatt sukker, men også at hull i tennene er verdens mest utbredte sykdom.

I forhold til tannhelse vil hyppig inntak av godteri og sukkerholdig drikke kunne bidra til utvikling av hull i tennene. Bakterier som vi normalt har i munnhulen omdanner sukker til syre som gir skader på tennene, heter det fra senteret.

Sukker gir ellers mye energi og lite næringsstoffer, som vitaminer og mineraler. Helsedirektoratets anbefaler «å unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags», blant annet godteri som er stor kilde til sukker i befolkningen.

Se tidligere advarsel

Bare ta?

Ok nå og da
Men, smågodt er ikke «farlig» i moderate mengder en gang iblant. Utfordringer knyttet til helsen kommer først når man spiser mye og ofte smågodt.

For barn kan høyt inntak av sukkerholdig mat og drikke føre til at de ikke får i seg tilstrekkelig med nødvendige næringsstoffer.

Konsekvensene er mulig overvekt. Fedme er igjen risikofaktorer for utvikling av hjerte- og karsykdom, diabetes type 2 og en del former for kreft, opplyser TKMN.

Forrige artikkelGullfesten ble utsatt
Neste artikkelOgså Overvik Utvikling mot Adresseavisen i PFU tirsdag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here