Også Overvik Utvikling mot Adresseavisen i PFU tirsdag

Overvik Utvikling ved daglig leder Kolbjørn Selmer, har klaget inn Adresseavisen for PFU. Foto: Snorre Vikdal/Overvik Utvikling

Overvik Utvikling mener Adresseavisen fremstiller fakta om Overvik feil, på tross av at de har fått dokumentasjon. Adresseavisen sier de har svart opp alle påstandene. 

Nidarosa har tidligere skrevet om at Pressens Faglige Utvalg (PFU) i morgen skal behandle klagen fra Rune Olsø mot Adresseavisen. Overvik Utvikling ved daglig leder Kolbjørn Selmer har også klaget inn Adresseavisen til PFU. Siden Overvik Utvikling og Rune Olsø klager inn en del av de samme artiklene blir sakene behandlet på samme møte i morgen.

– Fremstiller fakta om Overvik feil

Klagen til Overvik Utvikling går på at Adresseavisen i perioden 2. november 2016 til 30. desember 2016 publiserte flere artikler som omhandlet selskapet Overvik Utvikling og hvordan området Overvik ble regulert til boligformål.

Deres klage mot Adressa i forhold til deres dekning av Overvik-saken skal opp tirsdag i PFU. Du mener Adressa har brutt 8 punkter i Vær Varsom-plakaten. Hva er det viktigste i deres klage?

– Det viktigste er at vi mener avisa fremstiller fakta om Overvik feil, på tross av at de har fått dokumentasjon fra oss, skriver Kolbjørn Selmer.

Kolbjørn Selmer, daglig leder i Overvik Utvikling AS. Foto: Overvik Utvikling AS

Dere klager blant annet på at det ikke er riktig at dere tjener på at skolen ikke blir inne på deres område. Hvorfor ikke?

– Fordi det ikke er riktig. Tomtekostnaden for tomten ville være lik for oss. Utbyggingsgevinsten som avisa snakker om tilfaller ikke oss, men selve utbyggeren av byggene. Det er ikke oss.

Men siden dere eier tomta så vil vel dere kunne selge den dyrere til en utbygger? For er det ikke slik at uten skole inne på Overvik kan utbygger og dere styre mer selv, og dermed også utnytte området mer effektivt til boliger?

– Nei, kpa og arealregnskapet sier hvor mye som kan bygges på tomta. Det må kjøper forholde seg til uansett om det brukes til det ene eller andre formålet. Resten av området blir hverken mer eller mindre effektiv til boliger av om det ligger en skole der, skriver Kolbjørn Selmer. (kpa er kommuneplanens arealdel, journalist anmerker).

Hva forventer du av behandlingen i PFU?
– Jeg har aldri vært i PFU før, men jeg forventer at behandlingen der sier noe om at dette ikke er slik journalistikk skal drives, skriver Kolbjørn Selmer.

Les også: Overvik- fra matjord til boliger, skolen utenfor

Har svart opp alle påstandene
Sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen sier til Nidarosa at hun ikke har noen kommentar til saken før PFU har behandlet klagen.

Sjefredaktør i Adresseavisen Kirsti Husby. Foto: Adresseavisen

– Alle dokumenter er sendt dit. Jeg synes det er feil å kommentere saken før PFU har sagt sin mening, sier Kirsti Husby.

Har Adressa gjort noe feil i sakene?
– Jeg vil ikke kommentere på dette nå, alt er svart opp til PFU, nå må vi bare avvente behandlingen.

Kolbjørn Selmer skriver til oss: «Det viktigste er at vi mener avisa fremstiller fakta om Overvik feil, på tross av at de har fått dokumentasjon fra oss.» . Dere mener dette ikke stemmer?
– Vi er veldig klar over hva de mener, så har vi svart opp påstandene til PFU. Jeg har full tiltro til at PFU behandler denne saken på en god måte, og vi har tillit til vår egen selvdømmeordning i pressen. Det er greit å avvente dette nå. Nå er det noen andre som skal se på saken sier Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen.

Les også: Tjente mest i Trondheim

Forrige artikkelMoralistisk eller realistisk om smågodt?
Neste artikkelTar verden til Trondheim