Rune Olsø får tirsdag behandlet sin klage på Adresseavisen i Presssens faglige utvalg. Foto: Trondheim kommune/Snorre Vikdal

Heksejakt og ensidig negativ omtale er Rune Olsø sin kommentar til Adresseavisens fremstilling av ham som eiendomsutvikler og politiker. Sjefredaktøren mener de har besvart alle anklager.

Pressens faglige utvalg PFU skal behandle Rune Olsøs klage på Adresseavisens fremstilling fra en rekke artikler. Klagen går ut på at Adresseavisen i november og desember 2016 publiserte flere artikler om bolig-regulering i Trondheim, og om hvordan prosessene skal ha foregått. Ap-politiker og eiendomsutvikler Rune Olsø var blant dem som ble omtalt.

Mathias Vedeler er rådgiver i PFU sitt sekretariat, og vil ikke si hvilken innstilling utvalget har fått i klage-saken.

– Innstillingen fra sekretariatet er som vanlig hemmelig før PFU har behandlet saken. Klagen Olsø har levert på Adresseavisen er veldig omfattende. Dette er den største klagen til PFU så langt i år i antall sider, forteller Vedeler.

-Usanne påstander om meg
Overfor Nidarosa sier Rune Olsø at et feilaktig bilde er skapt av ham i Adresseavisen.

-Adresseavisen har publisert usanne påstander om meg, som har skapt et feilaktig bilde av hvem jeg er og hva jeg står for. Det er i strid med pressens regler om presseetikk og jeg forventer at Adresseavisen dømmes for dette i PFU, melder Olsø.

PFU opplyser at en av artiklene som Adressa klages inn for har flere av aktørene avbildet på forsiden, der i blant Rune Olsø. Forsidens tekst var:

«Et idyllisk jordbruksområde i Trondheim ble i rekordfart omregulert til et boligområde med blokker og småhus. Dette er hele historien om de mektige aktørene bak utbyggingen på Overvik.»

Rune Olsø er politiker for Arbeiderpartiet, og eiendomsuvikler. Foto: Trondheim kommune

 

– Heksejakt
Rune Olsø hevder overfor Nidarosa at intet regelbrudd er påvist i Adressas artikler.

– At Adresseavisen over tid har drevet en slik heksejakt på meg og etterlatt et ensidig negativt inntrykk, på tross av at de ikke har kunnet påvise et eneste regelbrudd i disse eiendomssakene, har skapt en vanskelig og krevende situasjon for min familie, også helsemessig.

Olsø legger til at flere av Adresseavisens artikler kan bli klaget inn for PFU.

– Så fremt jeg og min familie har krefter til det, kommer vi også til å klage inn Kystad-saken og Kino-saken for PFU. Jeg unner ingen, som i likhet med meg har fulgt lover og regler i disse sakene, å måtte gå gjennom det umenneskelige presset som Adresseavisen har utsatt meg og min familie for, formidler Olsø.

Kystad-saken etterforskes av Økokrim, mens Kino-saken granskes av Trondheim kommunes Kontrollkomite.

Les også: Uvisst når Økokrim avgjør Kystad-saken

Kirsti Husby er sjefredaktør i Adresseavisen. Foto: Glen Musk / Adresseavisen

Avventer behandling
Adresseavisens sjefredaktør Kirsti Husby mener det vil være feil av henne å kommentere dette før PFU har behandlet saken på tirsdag.

-Vi har stor respekt for pressens selvdømmeordning og har svart på alle anklager fra Rune Olsø til PFU, melder Husby.

Les også: Overvik fra matjord til boliger, skolen utenfor

Forrige artikkel– Gi til folk med handikap og til kultur
Neste artikkelVil avgjøre seriegullet mot Stabæk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here