Sist uke var det 19 personer med positiv koronatest. Dette er ned fra 49 smittede i hver av de to ukene før det. Samtidig to dødsfall på St. Olavs

Mellom 23. og 29. november fikk 19 personer positiv koronatest i Trondheim. Dette skriver kommunen i en pressemelding. Det er ned fra 49 personer både i uke 47 og uke 48. Noe som gir en nedgang på over 61 % sist uke. Det er samtidig lite smitte i Trondheim sine nabokommuner.

To nye dødsfall i helgen

St. Olavs hospital melder samtidig om to dødsfall på kort tid. Lørdag opplyste sykehuset om at en person med Covid-19 som var innlagt ved sykehuset var død. På søndag informerte sykehuset om nok et dødsfall. Antall døde personer ved St. Olavs med Covid-19 er dermed 3.

Personen som døde på søndag var hjemmehørende i Trondheim. Det var en eldre, hjemmeboende person som testet positivt for covid-19 for en måneds tid siden. Vedkommende har vært innlagt på sykehuset i flere uker skriver Trondheim kommune i en pressemelding i dag.

St. Olavs hospital melder 30. november at de har tre personer innlagt med Covid-19. Ingen av disse pasientene ligger på intensivavdeling eller i respirator, skriver sykehuset videre.

Seks nye smittede i helga

Mandag 30. november melder Trondheim kommune i en pressemelding at seks nye personer har blitt bekreftet smittet med Covid-19 i løpet av helga. Totalt ble det tatt 854 tester. Alle er smittet av kjente nærkontakter med unntak av én person som har fått smitte etter å ha vært i et «rødt land». Samtlige av de smittede har milde sykdomsforløp.

Fredag 27. november ble det registrert to nye smittede. Det ble tatt 409 tester.

De smittede er:

  • Person i 30-årene. Smittet av kjent nærkontakt.
  • Person i tenårene. Smittet av kjent nærkontakt

Lørdag 28. november ble det registrert to nye smittede. Det ble tatt 244 tester.

De smittede er:

  • Person i 20-årene. Smittet av kjent nærkontakt.
  • Person i 30-årene. Smittet av kjent nærkontakt.

Søndag 29. november ble det registrert to nye smittede. Det ble tatt 201 tester.

De smittede er:

  • Person i 40-årene. Smittet av kjent nærkontakt.
  • Person i 30-årene. Smittet fra rødt utland.

 

Samme trend i nabokommuner

Lave smittetall i nabokommunene og ingen tegn til oppblussing av antall tilfeller de siste par ukene.

I følge VG sin koronaoversikt, som baserer seg på FHI sine tall, har Malvik kommune registrert seks nye tilfeller i november. De to siste er 15. og 22. november.

I Melhus kommune har det blitt registrert 12 nye tilfeller av Covid-19 i november, men kun ett tilfelle, den 25. november ble registrert 15. november eller senere. Melhus hadde et stort smitteutbrudd i Humla familiebarnehage som førte til at barnehager i både Melhus og Skaun ble stengt.

I Skaun kommune er det registrert tre nye tilfeller i november. Alle er etter 15. november. Den siste var den 27.

Forrige artikkelKostet kun 80 000 kr å oppfylle FIS-krav til verdenscupen i hopp i 2019
Neste artikkelKontrollutvalget får fortsatt motta og behandle varsler på politikerne