Hilser ivrig til romstasjonen Iss fra Lilleby. (F.V.) Cecilie Klüver, Adrian, Eirik, Jessica, Mathumika, Noah, Josefine, Berit Ringen Grundstad, Elias, Matheo og Magnus. Foto: Bjørn L.A.

Lilleby skole lager nå en hilsen som skal sendes til astronautene på romstasjonen Iss. Meningen er å friste elevene til mer realfag.

Romstasjonen Iss er 108 meter lang mens Lerkendal stadion bare er 105 meter, har elevene på femte-trinnet fått greie på. Budskapet de lager er på engelsk. Det vil rulle over skjermene til astronautene langt der ute.

Språk og data
– Det ser kult ut å være i rommet. De har en rar måte å drikke vann på, sier Josefine. Også Jessica er fornøyd med prosjektet.

– Vi lærer å skrive forkortelser på engelske ord. Det er gøy å få skrive en egen melding som skal sendes ut i rommet. Vi lærer litt om hva astronautene gjør på en romstasjon, sier hun.

– De bor ganske trangt der oppe. Derfor kunne jeg ikke tenke meg å dra dit. Men kanskje hvis vi lærer mer, ville jeg like å dra, forteller Jessica ivrig.

-Det er nesten litt rart at det går an å sende en hilsen ut i verdensrommet, fastslår Mathumika.

-Jeg har lyst til å reise ut i rommet selv. Det ha vært en drøm lenge. Da vil jeg sveve vektløs, forteller Matheo fornøyd.

Trenger koding 
Lærer Berit Ringen Grundstad mener «romfarts-prosjektet» gir gode muligheter for både skole og elever.

– Elevene fenges og er veldig interesserte alt nå i starten. De får lage personlige hilsener som skal sendes. De lærer blant annet språk og data. Det neste nå er å finne noen som kan hjelpe oss med kodingen, sier læreren.

Cecilie Klüver er blant de som står bak initiativet.

– Prosjektet øker kanskje interessen for realfag. Det kan motivere sånn at færre faller ut når de skal gå videregående. Lilleby skole er imøtekommende og fin å samarbeide med, fremhever Klüver.

Forrige artikkelVil korte ned unødvendig kø for husløse
Neste artikkelFår fjernet «hemmelig» oljetank gratis