Mer åpenhet burde forventes sier politiker, mens professor er spørrende til grunnlaget for inntektene. Rune Olsø svarer ikke på hvor 2,5 millioner i inntekter i Rokap AS kommer fra.

Rune Olsø er eneeier av Rokap AS som i 2015 hadde 2,1 millioner kroner i finansinntekter og 400 000 i inntekter på salg. Rokap eier blant annet 30 prosent av Candy People Norway AS, som selger godteri på kinoene i Trondheim og andre steder i landet.

Hans Robert Schwencke er spørrende til finansinntekter i Rokap. Foto: Handelshøyskolen BI

Inntekt fra hva? 
Hans R. Schwencke er blant annet ekspert på bokføring og har gitt ut bøker om regnskap, og kommenterer videre om inntekten for 2015 i Rokap.

– Det opplyses ikke hva inntektene gjelder, og selskapet eier ikke eiendeler som antas å skape grunnlag for inntekter i den størrelsesorden. Og regnskapet for 2016 viderefører ikke denne positive utviklingen, sier han til Nidarosa. Schwencke er statsautorisert revisor, siviløkonom og dr. juris. med jobb som professor ved Handelshøyskolen BI.

– Det kan legges til grunn at regnskapene er korrekte da revisor har godkjent dem. Muligens dreier finansinntektene seg om en form for kapitalinnskudd klassifisert som inntekter, opplyser Schwencke.

– De gode inntektene i 2015 har ført til at årsberetningen uttrykker en «bærekraftig økonomisk utvikling» for selskapet, sier han.

Undres over manglende åpenhet om inntekt i Rokap. Jan Bojer Vindheim MDG. Foto: Trøndelag fylkeskommune

– Mer åpenhet
Jan Bojer Vindheim fra Miljøpartiet de grønne er mangeårig politiker og nå vara for Formannskapet, samt med i Fylkestinget. Han undres over Olsøs taushet om inntektene.

En kunne jo tro at Rune Olsø nå burde være opptatt av å bevise at han er helt åpen og ikke skjuler noen ting. Når han står overfor så sterke og begrunnede mistanker som har kommet fram mot han, burde han ha all mulig interesse av å legge alt på bordet.

 

Rune Olsø har permisjon fra Bystyret og jobber med utvikling av eiendom.  Foto: Trondheim kommune

Svarer ikke 
Overfor Nidarosa har Olsø ikke villet svare på hvor Rokap har sine 2,1 millioner kroner i finansinntekter, og 400 000 i salgsinntekter i 2015.

Rune Olsø er eneeier i Rokap AS, og jobber med utvikling av eiendom som ansatt, og i eget AS. Han er politiker for Arbeiderpartiet i Trondheim bystyre, men har permisjon.

Han ledet Sør-Trøndelag AP fra 2016, men trakk seg i 2017 (link til adressa.no) i forbindelse med involveringen i omregulering av et grøntområde som har blitt til «Kystad-saken.» Han hadde styreverv i Trondheim kino utvikling som eies av kommunen gjennom Trondheim kino. Samtidig var Olsø medlem i bystyrets kontrollkomite.

 

Les også: Tok ikke med millioner og inhabilitet i kino-rapport

Les også: Uvisst når Økokrim avgjør Kystad-saken

Forrige artikkelTrening etter fødselen kan forbedre sexlivet
Neste artikkelTom Waits-hyllest på Dokkhuset