I dag lanserte Trondheims tidligere ordfører Marvin Wiseth og kona Lise Andersen Wiseth, sitt nye forlag. 

-Vi har jo lansert det i dag, så det er helt ferskt, forteller Marvin Wiseth.

nettsiden til Forlaget Marvin skriver de at hensikten er å utgi bøker som omhandler Trøndelag. Og som bygger interesse, identitet, stolthet og kunnskap om landsdelen vår.

Wiseth forteller også at bøkene er kortreist og laget i Trondheim. Den første boka som gis ut er Nidelva – elvelangs fra Selbusjøen til Skipakrok, skrevet av Hermann Hansen og Karl H. Brox. 

Uavhengige
Ekteparet skriver også at de har valgt å stå utenfor forleggsforening og alle former for felles distribusjon.

– Vi er liten virksomhet som satser på netthandel og på direkte distribusjon til noen utsalgssteder lokalt i vårt hovedmarkedområde Trøndelag, skriver de på nettsiden.

Hva innebærer dette for dere?

– Det innebærer ikke noe annet enn at vi er et lite forlag som vil være uavhengige, så får vi se hvordan det etter hvert går, sier Marvin Wiseth.

Trønderentusiaster
– Vi har begge et sterkt forhold til bøker, også er vi store trønderentusiaster. Vi ønsket å gjøre noe sammen og da hadde vi lyst til å drive et forlag. Det er jo ikke hver dag det kommer et forlag i trondheim heller, så det er jo litt artig det da, forteller Marvin.

Wiseth kan røpe at han kommer med ny bok om London neste år, men i hovedsak skal forlaget satse på bøker som omhandler Trøndelag.

-Så nå håper vi det at det kan øke stoltheten og kunnskapen om landsdelen hos dem som bor her, avslutter Wiseth.