I dag lanserte Trondheims tidligere ordfører Marvin Wiseth og kona Lise Andersen Wiseth, sitt nye forlag. 

-Vi har jo lansert det i dag, så det er helt ferskt, forteller Marvin Wiseth.

nettsiden til Forlaget Marvin skriver de at hensikten er å utgi bøker som omhandler Trøndelag. Og som bygger interesse, identitet, stolthet og kunnskap om landsdelen vår.

Wiseth forteller også at bøkene er kortreist og laget i Trondheim. Den første boka som gis ut er Nidelva – elvelangs fra Selbusjøen til Skipakrok, skrevet av Hermann Hansen og Karl H. Brox. 

Uavhengige
Ekteparet skriver også at de har valgt å stå utenfor forleggsforening og alle former for felles distribusjon.

– Vi er liten virksomhet som satser på netthandel og på direkte distribusjon til noen utsalgssteder lokalt i vårt hovedmarkedområde Trøndelag, skriver de på nettsiden.

Hva innebærer dette for dere?

– Det innebærer ikke noe annet enn at vi er et lite forlag som vil være uavhengige, så får vi se hvordan det etter hvert går, sier Marvin Wiseth.

Trønderentusiaster
– Vi har begge et sterkt forhold til bøker, også er vi store trønderentusiaster. Vi ønsket å gjøre noe sammen og da hadde vi lyst til å drive et forlag. Det er jo ikke hver dag det kommer et forlag i trondheim heller, så det er jo litt artig det da, forteller Marvin.

Wiseth kan røpe at han kommer med ny bok om London neste år, men i hovedsak skal forlaget satse på bøker som omhandler Trøndelag.

-Så nå håper vi det at det kan øke stoltheten og kunnskapen om landsdelen hos dem som bor her, avslutter Wiseth.

Forrige artikkelSystematisk fra barn om overgrep
Neste artikkelFikk du med deg dette i natt?