Kolbjørn Selmer tjente mest i Trondheim i 2016 med en inntekt på 284,9 millioner kr. Eiendomsutvikling på Overvik er en grunnene til det.

I dag kom skattelistene for 2016. De viser at Kolbjørn Selmer er den med størst inntekt i Trondheim. Han hadde en inntekt på 284,9 millioner kr i 2016. I tillegg har han en formue på 348,4 millioner kr.

Kolbjørn Selmer opplyser til Nidarosa i dag at hovedinntektskilden hans er salg av eiendom.

Eiendomsutvikling på Overvik var en grunnene til at Kolbjørn Selmer er øverst på inntektstoppen i Trondheim. Foto: Snorre Vikdal

Inntektsøkning på 475 % fra 2015
Dette er et betydelig inntektshopp for Kolbjørn Selmer fra 2015 da han hadde en inntekt på omtrent 60 millioner kr. Prosentvis blir økningen på 475 %.

– Grunnen til økningen er at jeg solgte mer eiendom i fjor enn året før, opplyser Kolbjørn Selmer.

I intervju med Adresseavisen sier Selmer at pengene vil bli reinvestert i både nye eiendommer og i industrivirksomhet. Han forteller at han håper å kunne skape både verdier og arbeidsplasser. Og at de i 2016 hadde 170 ansatte hos selv selv og i prosjekter, mens i 2017 håper Selmer det blir 300 personer.

Betalte også mest i skatt
Kolbjørn Selmer var også den i Trondheim som betalte mest skatt. Han betalte 74,6 millioner kroner i skatt.

– Å bidra til samfunnet også gjennom å betale skatt synes jeg er positivt. Vi har et flott samfunn som er avhengig av skatteinntekter fra oss alle. Skatteinntektene kommer oss alle tilgode, skriver Kolbjørn Selmer til Nidarosa.

Forrige artikkelVil bruke smart teknologi i gamle hus
Neste artikkelSluppenbrua stenges delvis

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here