Nettavisen Nidarosa skifter navn til Trondhjemsavisa. Vil skrive om de viktigste sakene i Trondhjem

Trondhjemsavisa vil fortsette å skrive om de viktigste sakene for og i Trondhjem. Dette er bakgrunnen for slagordet «Det viktigste først». Vi vil skrive hele historien, og ikke fjerne det maktpersoner ikke liker. T-en i logoen er tatt fra «Lykkens portal» som står på Gamle Bybro. Den lyseblå skriften i navnet er inspirert av Nidelva som renner gjennom vår kjære by.

Satsingsområdene for avisa er politikk, nyheter, sport og kultur. I dag drives avisa av Snorre Vikdal som er redaktør, journalist og eneeier. Målet på sikt er å få inn flere investorer og bli en konkurrent til de etablerte avisene i Trondheim.

Trondhjem
De fleste av oss sier Trondhjem om vår kjære by. Dette ønsket også 92 % av innbyggerne i en folkeavstemning i 1928 at vi fortsatt skulle hete. Men Stortinget respekterte ikke det soleklare resultatet og bestemte at byen vår skulle hete Nidaros. 25 000 innbyggere gikk i spontant protesttog tre dager etter at dette ble bestemt (link midtnorskdebatt.no). Etter videre protester landet Stortinget to år etter på Trondheim.

Et slikt maktovergrep er et typisk eksempel på saker som Trondhjemsavisa vil skrive om. Dette er eksempler på viktige saker som er belyst i år:

Forrige artikkelDet heter Charlottenlund, ikke Jakobsli!
Neste artikkelHøyeste smittedag siden i vår. 14 nye Koronapositive