Godværet og varmen fortsetter inn i helgen. Årets første tropenatt kan komme

Både Storm og Yr melder at de høye temperaturene og solen vil fortsette gjennom hele helgen. I morgen melder begge at temperaturen skal bli 30 grader fra klokken 12. Yr melder så at den vil stige videre til 31 grader mellom klokken 15 til 17. I så fall kan varmerekorden for juni i Trondheim ryke. Den er 31,2 grader og ble målt på Voll den 18. juni i 1966 (link adressa.no).

Værmeldingen når Storm slår sammen deres varsel og Yr sitt. Skjermbilde: storm.no

Tropenatt til søndag
Både Storm og Yr melder videre at det blir tropenatt når lørdagen går over til søndag. Kriteriet for det er at temperaturen må være over 20 grader hele natten. Yr er mest sikker på det og har 21 grader som laveste temperatur. Mens Storm melder om minst 20 grader denne natten.

Søndagen blir også varm og solrik. På mandag går temperaturen ned og Yr melder regn, mens Storm melder noe sol og ellers overskyet.

Det ble tropenatt, varmerekorden ikke slått
Oppdatering 21/6: Meterologisk institutt forteller til Nidarosa at det ble tropenatt. Laveste temperatur i natt på Voll var 20,3 grader. Men det ble ikke ny varmerekord for juni. På Lade ble det målt  hele 32,4 grader, noe som ville slått den gamle rekorden med 1,2 grader. Men siden Lade-stasjonen ikke er bra nok til å fylle kriteriene for offisiell rekord, så var høyeste offisielle temperatur i Trondheim i går på Saupstad med 30,5 grader. Mens Voll som fortsatt har juni-rekorden fra 1966 følgte tett med 30,4 grader.

Maksimumstemperaturene i går. Foto: Skjermbilde/Norsk Klimasservicesenter.

Det ble målt hele 

Forrige artikkelSe rørende dokumentar om Steffen Iversen
Neste artikkelFørste gang siden 2002 med null mål