Avinor venter flere flyavganger fra Trondheim lufthavn i nær fremtid, på tross av færre reisende hittil i år. 

-Trafikkveksten på Værnes og andre lufthavner i Avinor speiler i stor grad den utvikling og vekst som er i regionen og i Norge. Våre prognoser for utviklingen i flytrafikken på Værnes framover tilsier en moderat positiv vekst for årene framover, forteller Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor.

Kommunikasjonssjef i Avinor, Gurli Høeg Ulverud. Foto: Avinor

Som kjent lanserte SAS forrige uke nyheten om flere avganger, og en ny utenlands direkterute fra Værnes, til tross for færre reisende og nedleggelse av flere direkteruter fra Trondheim dette året.

I motsetning til økende trafikktall ellers i landet, har Trondheim den siste tiden hatt nedgang eller ingen økning i antall reisende.

Flytting av basefly og rullebanearbeid
Gurli Høeg Ulverud, bekrefter at reduksjonen på passasjertrafikken som har vært på Værnes siden i sommer, er knyttet til utenlandstrafikken, i hovedsak på grunn av to uheldige forhold.

Avinor forventer positiv trafikkvekst fra Værnes fremover. Foto: Jonas Renhult Skaug

-Det ene forholdet er flytting av et av Norwegians basefly fra Værnes til Gardermoen, og det andre at vi hadde restriksjoner på trafikken i sommer knyttet til arbeider på rullebanen. Flyttingen av baseflyet medførte at Norwegian sine direkteruter fra Værnes til Berlin og København ble avsluttet tidlig i 2017, forklarer hun.

-På innland er det derimot en vekst på 1,7% i forhold til samme periode i fjor, legger hun til.

 

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkelNett-krim øker stadig
Neste artikkelTrondheim kommune får skryt for heltidsstillinger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here