Flertall for ny behandling av Grønn Strek

Dette var Rådmannens forslag til Grønn Strek. Et flertall bestående av AP og H fjernet Grønn Strek på Kystad og Være i tillegg til svært mange av de andre områdene Rådmannen hadde foreslått. Foto: Trondheim kommune

Dette skjer etter skandalene rundt Arbeiderparti-politikere og områdene Kystad og Være  

Forslaget om å behandle Grønn Strek-saken på nytt ble tatt opp i Byutviklingskomiteen forrige torsdag. Saken skal opp i Bystyret for endelig avgjørelse 1. november, og etter Nidarosas ringerunde er det klart at det vil få flertall der også. Dette skjer samtidig som Kontrollkomiteen fortsatt planlegger hvordan høringen rundt Grønn Strek skal være.

– Bystyret er ført bak lyset
Det var Venstres kommunalråd Erling Moe som i sommer lanserte forslaget om å behandle Grønn Strek på nytt.

Erling Moe, kommunalråd for Venstre var den som lanserte forslaget om at Grønn Strek måtte få en ny behandling. Foto: Trondheim Venstre

I Adresseavisen sa han at ordføreren og Aps gruppe er ført bak lyset, men også bystyret og byens befolkning.

– Være, og dermed hele bystyrets sak om grønn strek og byutvikling må opp til ny behandling. Vedtaket om grønn strek er tatt på sviktende grunnlag. Bystyret er ført bak lyset, og har gjort sitt vedtak i strid med reglementet, sa kommunalråd og ordførerkandidat for Venstre, Erling Moe da.

AP er enig i ny behandling
Det har ikke vært sikkert at Arbeiderpartiet ville støtte forslaget når det kom tilbake til Bystyret. Gruppeleder Sissel Trønsdal bekrefter nå på SMS til Nidarosa at AP støtter ny behandling av Grønn Strek.

APs gruppeleder bekrefter at AP også vil støtte ny behandling av Grønn Strek. Foto: Snorre Vikdal

– Ja, vi støtter det også i Bystyret og er dermed enig i at Grønn Strek skal behandles på nytt, skriver Trønsdal

– Det har kommet fram at det har skjedd uheldige ting rundt at to eiendommer slapp Grønn Strek (Kystad/Være). Det kan være tilfelle ved flere eiendommer. Vil AP ta initiativ til at Grønn Strek raskt skal behandles på nytt?

– Vi er enige i at den skal behandles på nytt, og i starten på neste periode, skriver Sissel Trønsdal.

Med APs støtte til ny behandling er det klart at det er sikret flertall i Bystyret. I tillegg til AP og Venstre støttes forslaget av MDG, KRF, SP og SV.

Les også: AP-toppene Geir Waage og Rune Olsø feilinformerte om Olsøs inhabilitet når Være-avtalen ble avslørt

Kommunerevisjonen skjulte at ordfører Rita Ottervik og mange i AP fikk sentral inhabilitets-epost fra Olsø


Høyre bestemmer seg mandag

Gruppeleder Ingrid Skjøtskift hos Høyre sier det tidligere vedtaket om Grønn Strek mangler legitimitet. Foto: Snorre Vikdal

– Vi har enda ikke konkludert, sier Ingrid Skjøtskift, gruppeleder for Høyre. Det blir en skikkelig gjennomgang i bystyregruppa på mandag før vi bestemmer oss. Vi var opprinnelig i mot Grønn Strek da vi mener dyrka jord allerede har et sterkt lovvern.

-Ved sist behandling var vi i sterk tvil om vi skulle stemme i mot eller gå med på et kompromiss. Vi landet til slutt på et kompromiss med AP der vi i etterkant vet at AP ikke ga oss opplysninger de burde gjort om inhabilitet  på Være og Kystad. Dette er veldig uheldig for å si det forsiktig, vedtaket mangler derfor legitimitet, sier Skjøtskift.

 – Vil det ikke da være nyttig å ta en ny gjennomgang av Grønn Strek?

– Saken er utredet grundig og brukt lang tid på av Rådmannen. Det er den politiske behandlingen det hefter noe ved. Dette er noe vi vil ta inn i vår vurdering på mandag. Men en Grønn Strek vil først bli juridisk bindende når kommunens arealplan blir behandlet på nytt. Jeg forutsetter at arealplanen blir rullert i neste bystyreperiode. Det burde ha skjedd i nåværende periode, men det var blant annet AP i mot, sier Ingrid Skjøtskift.

Les også: Spørrende til Trondheim-politikers millioninntekt

Fortsatt over 75 000 nye boliger i arealplanen


Nidarosa informerer:

Journalist og redaktør i Nidarosa Snorre Vikdal var vitne i Kystad-saken i april 2017. Dette var mens han var folkevalgt, og før han startet nettavisen Nidarosa i august 2017. Kystad-saken ble henlagt etter bevisets stilling i februar 2018. Før det var det en annen journalist i Nidarosa som dekket saken. Da media i Trondheim ikke har fulgt opp saken godt nok vil Nidarosa nå trykke en del saker rundt komplekset som er viktige å belyse. Dette er i tråd med Vær Varsom plakatens § 1.4. Les mer om grunnene til at Nidarosa velger å publisere disse sakene, og om Snorre Vikdals objektivitet i Kystad-saken her.

 

Forrige artikkelKontrollkomiteen hemmeligholder Grønn Strek-notat som foreslår hvem som bør innkalles og tema i høringen
Neste artikkelRosenborg får 8550 cupfinalebilletter. Slik skaffer du deg sete