Sivert H. Bjørnstad, 1. kandidat for FRP, eier 18% av familieselskapet KOBE Eiendom AS. De har over 250 utleieleiligheter i sentrale Trondheim.
– Leietakerne vil få lavere leie hvis eiendomsskatten fjernes, mitt eierskap er helt åpent, sier Bjørnstad.

Offensivt ut mot eiendomsskatten
Sivert Haugen Bjørnstad, FRPs 1. kandidat til Stortinget for Sør-Trøndelag og bystyrepolitiker i Trondheim, har ofte gått offensivt ut med FRP sitt vedtak om totalforbud mot eiendomsskatt innen tre år. Dette startet han i følge Adresseavisen sitt innlegg om eiendomskatt på Landsmøtet til FRP i mai:

«Jeg har med en hilsen hjem til Sør-Trøndelag i dag, og denne hilsenen går til noen av de mest arrogante politikerne jeg kjenner. Ordførere med null respekt for helt vanlige folks penger.»

Bjørnstad har fortsatt sin offensive valgkamp mot eiendomsskatten. To ganger på Facebook i august (1 og 2), i Adresseavisen 15. august, og senest i annonse i papirutgaven av Adresseavisen i dag.

Fra Adresseavisen i dag 6. sept. 2017

Dette er samtidig som Sivert H. Bjørnstad har et eierskap på 18 % i familieselskapet Karl-Ove Bjørnstad Eiendom AS (KOBE Eiendom AS), som har over 250 utleieboliger i sentrale Trondheim. Hvis eiendomsskatten forbys vil det gi en årlig millionbesparelse for KOBE Eiendom AS.

Dette forhold tas ikke opp av FRPs Sivert H. Bjørnstad i noen av innleggene hans eller i sakene. Nidarosa har intervjuet ham om emnet.


– MITT EIERSKAP ER HELT ÅPENT

KOBE Eiendom AS er et 100 % familieeid selskap med over 250 utleieenheter der du eier 18 %. Og så fronter du saken om å ta bort eiendomsskatten i valgkampen. Synes du det er riktig at du fronter denne saken for FRP når du selv og din familie eier såpass mye eiendom?

– Ja, absolutt. Det er det samme om man eier en eller flere boenheter. Det er noe som angår alle. Og først og fremst vanlige folk. Jeg har ikke noe problem med å betale eiendomsskatten min. Det er hjelpepleieren og alenemoren som sliter med å betale eiendomsskatten. Ikke dem som har mest. Det er derfor vi i FRP synes den er så usosial som den er.

– Mitt eierskap i familiebedriften er helt åpent og oppgitt i Stortingets registre, Brønnøysund og andre offentlige registre som jeg er pålagt. Jeg er Stortingsrepresentant for FRP, og fronter alle FRP sine saker uavhengig av egne interesser, sier Sivert Bjørnstad, 1. kandidat for FRP i Sør-Trøndelag.

Sivert H. Bjørnstad og FRP mener eiendomsskatten er usosial. Foto: Trondheim kommune.


– HVIS EIENDOMSSKATTEN FJERNES VIL LEIETAKERNE FÅ LAVERE LEIE

Du eier 18 % av KOBE Eiendom AS og sitter som vara til styret. KOBE Eiendom AS har over 250 utleieleiligheter i sentrale Trondheim. Hvor mye vil du selv personlig tjene på om eiendomsskatten fjernes?

– Ingenting. Den er det våre leietakere som betaler. Så hvis eiendomsskatten fjernes så vil våre mer enn 250 leietakere få rimeligere husleie. Det gagner ikke meg i det hele tatt.

Så alt vil gå til leietakerne?

– Da eiendomsskatten ble innført og etter hvert økt så er det en kostnad vi fordeler på våre leietakere. Det er sånn den type avgifter fungerer, dessverre.

Hva hvis leiemarkedet ikke setter ned leia hvis eiendomsskatten forsvinner, og markedet har mye høyere leie enn dere. Vil dere fortsatt sette ned husleia til leietakerne?

– Ja, det tror jeg nok. Vi er relativt rimelige sammenlignet med mange andre allerede, og vi har ikke mål om å være prisdrivende på leiemarkedet i Trondheim.

KOBE Eiendom med eiendomsprosjekt på Møllenberg. Foto: Snorre Vikdal

Hvor mye er din eierandel av KOBE Eiendom AS verdt?

– Det vet jeg ikke. Har ingen penger i banken i hvert fall. Det vet jeg, smiler Sivert Bjørnstad

ORKDAL OG STJØRDAL HAR IKKE EIENDOMSSKATT, TRONDHEIM KOMMUNE KAN EFFEKTIVISERE

Den kommunale eiendomsskatten i Trondheim utgjør ca. 600 millioner kr. Hvordan skal Trondheim kommune klare å drive med så mye i tapte inntekter?

– Jeg mener det ikke er kommunen som taper, men innbyggerne som tjener på det. Jeg mener det er fullt mulig å både effektivisere kommunen og konkurranseutsette en del tjenester, særlig innen pleie- og omsorg, som gjør at man over noen år kan spare inn de 600 millionene kronene.

Trondheim kommune kan effektivisere og konkurranseutsette for å spare de 600 millionene eiendomsskatten utgjør, sier Sivert H Bjørnstad. Logo: Trondheim kommune

– Ta for eksempel det skyhøye sykefraværet i Trondheim kommune. Klarer man å gjøre noe med det betyr det enorme summer spart hvert år. Det er mange av våre nabokommuner som klarer seg uten eiendomsskatt uten at de har et dårligere tjenestetilbud. Orkdal og Stjørdal er eksempler på det sier Bjørnstad.

Les også:
Rita forstår ikke pressens rolle i et demokratisk samfunn

Forrige artikkelHei Erna til Trondheim Calling
Neste artikkelFint høstvær framover

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here