Trondheim er den byen som har mest å tjene på en offensiv miljøpolitikk, sier SVs 1. kandidat Lars Haltbrekken. Sjansene er store for at jeg kommer på Stortinget.

Nidarosa møtte en offensiv Lars Haltbrekken på klimafestivalen som ble arrangert på Bakklandet lørdag. Meningsmålingene ser veldig bra ut for SVs førstekandidat i Sør-Trøndelag mot valget 11. september.

– Du er fra Trondheim, hva er de viktigste du vil gjøre for Trondheim om du kommer på Stortinget?

– Jeg mener Trondheim er den byen i Norge som tjener mest på en offensiv klimapolitikk. Og som kommer til å tape om vi ikke får det sier Haltbrekken. Her har vi kunnskapsinstitusjoner som Sintef og NTNU som vi er helt avhengige av når vi skal løse miljøutfordringene. Her har vi bedrifter som produserer batterier som er veldig viktige når vi skal elektrifisere skipsfarten. Disse bedriftene er avhengige av at det blir dyrt å forurense, da blir deres teknologi lønnsom, og vi kan få mange nye arbeidsplasser i Trondheim sier Haltbrekken.

– Du er i dag på Klimafestivalen i Trondheim, hva er det viktigste vi må gjøre i Klimapolitikken?

– Det viktigste vi skal gjøre er å kutte Norske utslipp de neste fire årene. Det har vi lagt fram en plan for hvordan vi skal gjøre. Norsk klimapolitikk har alt for lenge dreid seg om langsiktige mål som skal innfris av framtidige politikere. Vi skal ha raske klimakutt i transportsektoren, i olje- og gasssektoren og i industrien. Over hele fjøla, sier Haltbrekken.

Meningsmålingene ser veldig bra ut for SV både nasjonalt og lokalt, hvordan regner du sjansene dine for å komme på Stortinget?

Jeg tror sjansene er store. Men jeg tror det er viktig at alle som ønsker et skifte, og ønsker en ansvarlig og offensiv miljøpolitikk samt en rettferdig fordeling, møter opp og stemmer SV ved valget, avslutter Lars Haltbrekken med.

Mange møtte opp på åpningen av Klimafestfestivalen på Bakklandet lørdag. Klimafestivalen varer til 2. september. Foto: Snorre Vikdal
Forrige artikkelInnherredsveien fikk farger
Neste artikkelRosenborg vil kjøpe hele Lerkendal

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here