Gikk fra intervjuavtale. Svarte ikke på telefon og SMS-er i etterkant

Sist torsdag ble det bestemt hvem som skal innkalles til Grønn Strek-høringen 20 mars. Programmet til den ti timer lange høringen ble også vedtatt i Kontrollkomiteen. Det var nestleder Ellen Reitan (AP) og leder Rolf Jarle Brøske (H) som hadde fått ansvar å foreslå hvem som skulle innkalles, og hvordan programmet i høringen burde være. De fikk full støtte til forslaget i komiteen.

Gikk fra intervjuavtale

Ellen Reitan, nestleder i Kontrollkomiteen. Foto: Trondheim kommune

I etterkant av det hasteinnkalte møtet gjorde Nidarosa avtale om intervjuer med leder, nestleder og et medlem av Kontrollkomiteen. De skulle blant annet intervjues om hvorfor Ingrid Skjøtskift fra H ikke er innkalt til høringen, og hvorfor bare AP skal legge fram om den politiske behandlingen av Grønn Strek. Først ble Sivert Bjørnstad fra FRP intervjuet. Så ble leder Rolf Jarle Brøske fra Høyre stilt spørsmål. Midt under intervjuet med Brøske går nestleder Ellen Reitan forbi og ut fra gangen der intervjuene skjedde.

Les også: Kommunerevisjonen skjulte at ordfører Rita Ottervik og mange i AP fikk sentral inhabilitets-epost fra Olsø

Har siden ikke besvart telefoner og SMS-er

SMS-en som Ellen Reitan fikk etter at hun gikk fra intervjuavtalen.

I etterkant av intervjuet prøvde jeg å finne Reitan på Rådhuset. Det skulle være møte i bystyret en time etterpå. Reitan var ikke på kantinen, og det andre medlemmet fra AP i kontrollkomiteen visste heller ikke hvor hun var. Hun ble forsøkt ringt opp, og Nidarosa sendte henne en SMS med spørsmål om når hun kunne intervjues. Reitan svarte ikke. Referatet fra bystyremøtet viser at Ellen Reitan deltok der.

Dagen etter ble Reitan på nytt forsøkt oppringt. Men hun svarte ikke da heller, og ikke på SMS som ble sendt i etterkant. Hun har siden ikke tatt kontakt verken på SMS eller annen måte med Nidarosa.

Les også: AP-toppene Geir Waage og Rune Olsø feilinformerte om Olsøs inhabilitet når Være-avtalen ble avslørt

Skal spørre andre, vil ikke svare på spørsmål selv
Kontrollkomiteens nestleder, Ellen Reitan fra AP, var en av to som laget forslaget til hvem som skulle innkalles til høringen 20. mars. Hun er også en av utspørrerne i høringen. Men hun vil altså ikke svare på spørsmål om høringen selv.

Ellen Reitan kom inn i Kontrollkomiteen i august 2016 og ble nestleder. Hun erstattet da Rune Olsø som gikk over til Finans- og næringskomiteen.

Les også: Kontrollkomiteen hemmeligholder Grønn Strek-notat som foreslår hvem som bør innkalles og tema i høringen

Nidarosa informerer:
Journalist og redaktør i Nidarosa Snorre Vikdal var vitne i Kystad-saken i april 2017. Dette var mens han var folkevalgt, og før han startet nettavisen Nidarosa i august 2017. Kystad-saken ble henlagt etter bevisets stilling i februar 2018. Før det var det en annen journalist i Nidarosa som dekket saken. Da media i Trondheim ikke har fulgt opp saken godt nok vil Nidarosa nå trykke en del saker rundt komplekset som er viktige å belyse. Dette er i tråd med Vær Varsom plakatens § 1.4. Les mer om grunnene til at Nidarosa velger å publisere disse sakene, og om Snorre Vikdals objektivitet i Kystad-saken her.

Forrige artikkelIngrid Skjøtskift er ikke innkalt til Grønn Strek-høringen. Var forhandlingsleder da Høyre ble overtalt av AP til ikke å ha Grønn strek på Være
Neste artikkelFem gutte-håndballag til nasjonale sluttspill fra Trondheim og omegn