Mdg krever nei til Lerslia for å inngå samarbeid med Ap og Sp. SV vil stemme nei, men setter ikke ultimatum.

Massedeponiet Lerslia (ring) vil komme midt i den økologiske korridoren til Bymarka. I den røde delen har den nasjonal viltverdi A. Foto: Trondheim kommune

Nidarosa skrev i går om at rådmannen for 8. gang går imot massedeponiet Lerslia ved Sandmoen. Rådmannen viser til at naturmangfoldloven vil brytes da deponiet vil ligge midt i den klart mest velfungerende økologiske korridoren til Bymarka. Det vil også i stor grad være foran den nye viltovergangen over E6 som har kostet 50 millioner kroner (link adressa.no). I tillegg er ravinedalen som skal fylles opp en rødlistet naturtype.

Rådmannen har full støtte fra Fylkesmannen og NVE som har lagt inn innsigelser. I dag skulle saken behandles i bygningsrådet, men saken ble utsatt til 1. oktober.

MDG krever Lerslia-stopp i nytt samarbeid
Etter kommunevalget for en uke siden har de rødgrønne partiene sittet sammen for å forhandle fram en ny samarbeidsavtale på Lerkendal. Etter at Rødt og KRF ikke fikk være med videre er det AP, MDG, SV og SP som prøver å komme til enighet.

MDGs viseordfører Ola Lund Renolen. Foto: Snorre Vikdal

MDG har prøvd å stoppe deponiet ved Lerslia siden 2014, men har blitt nedstemt av AP og SP, samt H og Frp, ved alle behandlingene. Før helgen fortalte MDGs Ola Lund Renolen til Nidarosa at de krever å få stoppet Lerslia-deponiet om de skal være med i et nytt samarbeid med AP og SP.

– AP og SP har hver gang stemt mot rådmannen og for at deponiet på Lerslia har fått gå videre. Nå skal dere forhandle med de om nytt samarbeid. Vil dere kreve at deponiplanene skal stoppes for å kunne inngå en ny avtale med AP og SP?

– Ja.

Renolen bekrefter i kveld at grunnen til at Lerslia-deponiet ble utsatt er fordi de rødgrønne partiene ennå ikke er kommet til enighet.

Les også: Nei for 8. gang til massedeponi i økologisk korridor til Bymarka

SV vil også stoppe deponiet
Ottar Michelsen fra SV fortalte til Nidarosa før helgen at SV også vil stemme mot Lerslia-deponiet.

SVs kommunalråd Ottar Michelsen. Foto: Snorre Vikdal

– Ja, SV vil stemme som vi har gjort tidligere i denne saken, det har ikke kommet opp noe som endrer vårt standpunkt.

På spørsmål om SV ville kreve at deponiplanene måtte stoppes for å inngå en ny avtale med AP og SP svarte Michelsen at han ikke ville spekulere i forhold til dette.

 

Les også: Her bygges Trondheims viktigste viltovergang (link adressa.no)

Massedeponi ved Ringvålveien godkjent


Nidarosa informerer:
Snorre Vikdal, redaktør for Nidarosa og journalist for denne saken, har i sin bok «Råtne Trondheim» skrevet om massedeponi-planene ved Lerslia.

Forrige artikkelNei for 8. gang til massedeponi i økologisk korridor til Bymarka
Neste artikkelVil den rødgrønne samarbeidsavtalen brytes?