Ordføreren i Nittedal ble som i tingretten frikjent i lagmannsretten. Svært lettet. Økokrim anker ikke på nytt.

I juli kom dommen fra lagmannsretten som frikjente den da suspenderte ordføreren Hilde Thorkildsen (AP) og en forretningsmann for tiltalen om grov korrupsjon. Dette var samme kjennelse som i tingretten i fjor. Som Trondhjemsavisa tidligere har skrevet om var dette en dom som Økokrim da anket.  De har nå bestemt at dommen ikke ankes videre til Høyesterett.

Svært lettet ordfører
Saken startet med et anonymt konfidensielt varsel høsten 2019. Det ble foretatt en granskning som endte med at Økokrim ble kontaktet. Etter etterforskning ble tiltale tatt ut. Nå nesten tre år etter er det en svært lettet ordfører som intervjues av VG.

– Jeg er veldig glad for det rettssystem vi har i Norge. Det å være enstemmig frikjent av to rettsinstanser er godt. Jeg har fortalt min historie og blitt trodd.

Hilde Thorkildsen forteller videre til VG at hun har tenkt å gå tilbake til sin jobb som ordfører i Nittedal. Noe hun gjorde i september. Men hun legger ikke skjul på at det har vært en utrolig tøff tid.

– Man kommer seg ikke gjennom en slik situasjon uten store sår. Jeg har redusert helse, gått fryktelig mye ned i vekt, og lagt på sykehus i tre måneder, men som jeg sa i retten, det som holdt meg oppe var sannheten om at jeg ikke hadde gjort noe galt.

Økokrim godtar dommen
Til NRK uttaler Økokrim at de mener det var riktig å ta ut tiltale i saken.

– Ja, vi mener det var riktig, slik som vi vurderte saken og bevisene. Vi har vurdert bevisene annerledes enn tingretten og lagmannsretten, men det er retten som endelig avgjør skyldspørsmålet, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle til NRK.

Hun sier også at de ikke anker dommen til Høyesterett da kravene til anke dit er høyere og har andre vilkår.

Les også: Historisk rettssak mot AP-ordfører om korrupsjon

Forrige artikkelSuspendert AP-ordfører frikjent for korrupsjon. Økokrim anker
Neste artikkelKontrolleder Brøske vil ikke ta opp Borten Moes habilitetssaker