Håkon Bleken mener ordføreren er maktarrogant og vandaliserer byen gjennom Nidarø- og Brattørautbyggingen

I et intervju i siste utgave av Gatemagasinet Sorgenfri tar kunstneren Håkon Bleken et knallhardt oppgjør med ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet. Til Nidarosa sier Håkon Bleken at han står for det han har sagt i intervjuet. Det er viktig at ordføreren, som kommunens øverste leder, stilles til ansvar. Og sier så retorisk:

– Er ordfører Rita Ottervik en ulykke for Trondheim? 

Maktarrogant i Nidarø-saken
Håkon Bleken har engasjert seg sterkt i storhall-utbyggingen på Nidarø. Han mener den nye storhallen vil forskyve tyngdepunktet i byen, og er alt for massiv og lite estetisk.

Her er den vedtatte storhallen på Nidarø sett fra gangveien ved Ila kirke. Den ble vedtatt i mars 2017 med 36 stemmer for og 31 i mot, der AP, FRP, KRF og SP stemte for. Foto: Trondheim kommune

– Politikerne med Ordfører Rita Ottervik i spissen er maktarrogante når de vender folket ryggen. 1300 mennesker i demonstrasjonstog mot hallen spilte ingen rolle. Det verste er at kommunen kjøpte tomten under forutsetning av at det skulle bli en park her. Og så gir de ganske enkelt blaffen.

– Det er uforståelig at folk stemmer Arbeiderpartiet når vi har en slik ordfører. Rita Ottervik har i hvert fall gjort sitt for vandalisere byen vår, og dette er kronen på verket, sier Bleken.

Mener ordføreren ikke vil svare på kritikk
Bleken mener ordfører Rita Ottervik er frekk når hun ikke vil svare på kritikk. Han viser til et nylig intervju i Morgenbladet med tittelen «Politikk på jordet»:

– «Jeg har aldri avvist noen gransking av Olsø. Hvor har du dette ifra», spør Ottervik.
– «En bok som ble utgitt i 2016, Røde Ritas Regime. Det står i kapittelet til Marvin Wiseth», svarer journalisten.
– «Den boken har jeg bare bestemt at jeg ikke kan forholde meg til, det står så mange usannheter der. Så det må du dokumentere på annet vis», sier Ottervik.

Håkon Bleken mener ordføreren er frekk og lite ordføreraktig. Foto: Wikipedia

– Har du hørt på makan til frekkhet sier Bleken. I en debatt kan man ikke la være å forholde seg til det motparten sier, selv om man ikke liker det.

Han viser også til at journalisten i Morgenbladet fant at spørsmålene om granskning som Ottervik avviste var i et intervju i Adresseavisen i 2012.

– Det er forkastelig og lite ordføreraktig at hun later som om hun ikke har avvist en granskning når hun har gjort det. Ordføreren skal være folkets tjener, og ikke holde på slik sier Bleken.


–  Stenger sjøen fra byen
Håkon Bleken er også sterkt kritisk til andre deler av byutviklingen i Trondheim. Spesielt det som skjer på Brattøra.

– Jeg er drittlei av å bo i en by hvor ingen ting betyr noe, hvor begrepene smak og kvalitet er fullstendig utvisket. Hvordan går det ellers an å stenge sjøen fra byen, og sette opp det ene heslige bygget etter det andre?

Brattøra-utbyggingen stenger sjøen fra byen sier Håkon Bleken. Til høyre kongresshotellet og Rockheim. Helt til venstre bygges Powerhouse som vil bli det høyeste bygget med sine 40 meter. Foto: Snorre Vikdal

– Jeg konstaterer med glede at Arbeiderpartiet taper terreng i Trondheim. Det er ikke fordi jeg tror at de andre partiene er så mye bedre, men nå må det skje noe nytt, sier Håkon Bleken og avslutter:

– Vi må få en ny ordfører.


Ottervik: De store avgjørelsene på Brattøra skjedde nok før min tid

Ordfører Rita Ottervik har blitt forelagt hele intervjuet med Håkon Bleken, og skriver:

Ordfører Rita Ottervik svarer på kritikken fra Håkon Bleken. Foto: Trondheim kommune
– Det er flott innbyggere i denne byen engasjerer seg og uttaler hva de mener om byen og utviklingen. Jeg kjenner også på at det er mye jeg vil ha gjort for denne byen videre. Når det gjelder hva Bleken viser til om Brattøra, så skjedde nok de store avgjørelsene der før min tid i politikken og jeg vil også presisere at de aller fleste byutviklingssaker er med et bredt flertall i bystyret blant de partiene som sitter der.

 

Nidarosa informerer:
Snorre Vikdal, som er journalist i denne saken og redaktør i Nidarosa, har vært politiker for Trondheim Venstre. Jeg gikk ut av politikken i første halvdel av 2017. Jeg tok da
permisjon som 4. vara for Venstre i Bystyret pga mine roller i media og har søkt om forlenget permisjon ut valgperioden.

Forrige artikkelFortsatt over 75 000 nye boliger i arealplanen
Neste artikkelFortsatt seks innsigelser på Overvik-utbyggingen