Ble enstemmig frikjent i tingretten. Økokrim mener retten har bedømt bevisene uriktig. De er også uenige i tingrettens forståelse av korrupsjonsbestemmelsen

I slutten av august startet den historiske rettssaken mot den suspenderte AP-ordføreren i Nittedal og en forretningsmann. Det var første gang en ordfører i Norge har vært tiltalt for grov korrupsjon. Begge de tiltalte avviste at det var tilfelle.

Les mer om tiltalen og saken her.

Ble enstemmig frikjent
I oktober kom dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett. Der ble de to tiltalte enstemmig frikjent av tingrettsdommeren og de to meddommerne.

Hilde Thorkildsen. Foto: Skjermbilde Facebook

Ordfører Hilde Thorkildsen, som etter eget ønske er suspendert i sitt verv, uttrykte stor lettelse over frifinnelsen til NRK.  

– Jeg er veldig lettet over å bli trodd.

Økokrim varslet samtidig at de tok dommen til etterretning, men at de vurderte en anke. Denne uken ble det klart at Økokrim anker dommen til lagmannsretten.


– Har bedømt bevisene uriktig

Pål Lønseth. Foto: Økokrim.

Økokrim begrunner sin anke i bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet.

– Vi mener tingretten har bedømt bevisene uriktig når de har frifunnet de tiltalte. Vi har derfor anket dommen til lagmannsretten, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth.

Han tilføyer videre at Økokrim også er uenig i tingrettens forståelse av korrupsjonsbestemmelsen.

– Sønderknust
Etter at anken ble kjent sa Hilde Thorkildsen til NRK at hun er sønderknust. Til Romerikes Blad sa hun ifølge NRK videre:

– Nå får vi aller først se om lagmannsretten aksepterer anken. Om vi må en ny runde i retten må vi bare fortelle lagmannsretten den samme historien og føre ytterligere vitner og bevis på at det jeg har sagt er sant.

Anken fra Økokrim vil nå bli vurdert av lagmannsretten. Aksepterer de å behandle anken, helt eller delvis, vil saken komme opp der (link domstol.no). Da vil sju dommere avgjøre saken (to fagdommere og fem meddommere).

Les også: Historisk rettssak mot AP-ordfører om korrupsjon starter

 

 

Forrige artikkelBorten Moe var med på deponibefaring selv om hans habilitet skulle sjekkes
Neste artikkelOrdfører frikjent for grov korrupsjon