Grei trekning for Norge som spiller sine gruppespillkamper i Spektrum i desember

Norge var rangert på nivå to og i trekningen unngikk Norge å møte de antatt sterkeste landene som siste års VM-vinner Nederland samt Frankrike som vant EM for to år siden. I stedet møter Håndballjentene Romania, Tyskland og Polen. De to første er land som Norge har hatt tøffe kamper mot i de siste års mesterskap.

EM spilles med et gruppespill med fire grupper i Norge og Danmark. To av puljene spilles i Trondheim Spektrum i desember.

Slo Tyskland i sist VM
Norge slo Tyskland 32-29 i mellomspillet i VM i fjor. Dette var med å gi Norge en semifinaleplass der de tapte mot Spania. Norge tapte også bronsefinalen mot Russland og endte på den sure fjerdeplassen.

Siste mesterskapkamp mot Romania var i EM i 2018 der Norge ble knust 31-23. Til slutt endte Norge på femteplass i dette mesterskapet. I EM i år har nok Norge større ambisjoner enn å ende utenfor pallen slik det har vært i de to siste mesterskapene.

– Spennende trekning
 Landslagssjef Thorir Hergeirrson sier til handball.no at han ser fram til tøffe kamper.

Trenerteamet med landslagssjef Thorir Hergeirrson til høyre. Mia Hermanson Høgdahl i midten. Foto: Svein Andre Svendsen/NHF.

– Vi har møtt Romania og Tyskland i de siste mesterskapene og har spilt tøffe kamper mot dem. Så blir det spennende å se Polen med Arne Senstad som trener. De er et litt ubeskrevet blad og kan bli sterke. Alle er fysisk sterke lag.

I trenerteamet er også den tidligere Byåsen-stjernen Mia Miasom ble kåret til verdens beste håndballspiller i 1994.

Byåsen hadde ingen spillere i troppen i sist VM. Men det var fem tidligere Byåsen-spillere som fikk sjansen. Silje Katrine Waade, Marta Tomac, Moa Högdahl, Marit Røsberg Jacobsen og Camilla Herrem. De tre førstnevnte er trøndere som nok får ekstra inspirasjon til å kunne spille EM på hjemmebane.

Starter med Polen
Dette er kampene som skal spilles i Trondheim Spektrum.

Torsdag 3. desember
Norge – Polen
Romania – Tyskland

Fredag 4. desember
Nederland – Serbia
Ungarn – Kroatia

Lørdag 5. desember
Polen – Romania
Tyskland – Norge

Søndag 6. desember
Kroatia – Nederland
Serbia – Ungarn

Mandag 7. desember
Romania – Norge
Tyskland – Polen

Korona kan gi endringer
Korona-situasjonen kan gjøre at det blir endringer for mesterskapet. Inntil videre er arrangementer med flere enn 200 personer forbudt. Muligheten for å øke fra 200 personer og opp mot 500 personer blir vurdert månedlig av Folkehelseinstituttet. Men det vil ikke bli åpnet for arrangementer med over 500 personer før tidligst 1. september 2020. I verste fall kan kampene i Trondheim også bli flyttet.

Forrige artikkelElendig start av Rosenborg
Neste artikkelSe rørende dokumentar om Steffen Iversen