Klarte bare 0-0 mot Kristiansund på Lerkendal. Gullrivalene vant. Nesten bare sydenvarmen å glede seg over

Etter å ha vunnet åtte av ni treningskamper før eliteserien endelig kom i gang var optimismen stor hos Rosenborg. Flere eksperter har tippet Troillongan til seriegull. Men det spørs om de fort vil revidere det etter den begredelige forestillingen mot nordmøringene i 27 graders varme.

Kristansund på høyden
Det startet bra med Samuel som nesten kom seg fri på sin ving, men i stedet fikk hjørnespark. Han fortsatte med mange gode raid og var Rosenborg sin klart beste spiller.

Samuel Adegbenro var Rosenborgs beste spiller. Her fra hans debut borte mot Ajax i europacupen. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Dessverre var han en av de få som leverte det man forventer på Lerkendal.

Den første store sjansen var det Kristiansund som fikk etter 20. minutter, men headingen fra seks meter gikk et par meter utenfor. Først på overtid kom Rosenborgs største sjanse. Pål Andre Helland fikk ballen glimrende fra Samuel etter et dribleraid, men satte ballen høyt over fra seks meter med sin ikke like gode høyrefot.

Kristansund nærmest tre poeng
I andre omgang startet Rosenborg bedre. Men var tannløse både fram til og foran mål. Debutantene Kristoffer Zachariassen på midtbanen og spissen Dino Islamovic var det knyttet betydelige forventninger til, men ingen av de imponerte. Islamovic hadde et skudd fra skrått hold i stangen, men det ville blitt reddet av Kristansunds forsvarspiller som stod rett bak.

De tre poengene var faktisk nærmere å havne på Nordmøre enn å bli på Lerkendal. Fire minutter før slutt skjøt Amin Askar kjapt ned mot hjørnet, men en glimrende redning av RBK-keeper André Hansen fikk dyttet ballen utenfor stangen.

Det endte dermed med bare et poeng for Rosenborg hjemme. Hadde det vært mulighet for flere enn de 200 tilskuerne som fikk se kampen så ville det nok vært en del piping på vei til garderoben for spillerne. 

Gullrivalene åpnet strålende
Molde som vant eliteserien med 16 poeng foran bronse-Rosenborg i fjor, startet med storseier 4-1 borte mot Aalesund. Ikke dårligere var fjorårets sølvlag Bodø-Glimt som slo sterke Viking 4-2 i Stavanger. Dette bør gi voldsom motivasjon for Rosenborg så man ikke blir hektet av i gullkampen i starten av sesongen slik man ble i fjor.

Allerede på lørdag kan Troillongan revansjere seg. Da venter Molde på bortebane. Så er det Bodø/Glimt hjemme neste uke.

Da vil man kunne få klare svar om gulldrømmene vi bærer her oppe er realistiske. Eller om vi fort vil få en reprise av den svært frustrerende sesongen i fjor.

 

Forrige artikkelTi dager uten nye positive Koronatester
Neste artikkelDisse møter Håndballjentene i EM i Trondheim