Historisk EM bronse etter 28-20 over Slovenia. Ny fest med OL-kvalifisering i april

I Stockholm i kveld klarte Norge å reise seg etter det sure 28-29 nederlaget etter fire ekstraomganger mot Kroatia i semifinalen i går. Mange slitne spillere, men med en fantastisk Torbjørn Bergerud i mål klarte Norge å vinne en historisk EM bronse. I de to siste VM har Norge fått sølvmedaljer, men aldri før har håndballgutta vunnet medalje i EM.

Torbjørn Bergerud var Norges klart beste og viktigste spiller i kveld. Her med en strålende redning mot Portugal tidligere i EM. Som i den kampen var det mange av de i kveld også. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Sagosen slet, men ble historisk

Sander Sagosen fikk frimerke fra start og slet med flere tekniske feil og skuddbom enn vi er blitt vant til å se fra Norges viktigste spiller i EM. Likevel ble han med målene i kveld historisk med flest scoringer i en EM-turnering. Han slo Kiril Lazarovs rekord på 61 mål fra EM i 2012. Den nye EM-rekorden som Sander Sagosen innehar er på 65 scoringer.

Kongen av Spektrum ble også målkonge i EM med sine 65 scoringer. Det er også ny rekord for antall scoringer i et EM. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

OL-kvalik fest i Spektrum

Med Norge sin bronse i EM skal håndballgutta spille kvalifisering til OL i Tokyo i sommer. Kun vinneren i EM er direkte kvalifisert sammen med Danmark som vant sist OL. Det betyr tre kvalifiseringskamper i Trondheim Spektrum i april. Med et strålende EM med tre fulle hus i Spektrum er alt duket for en ny håndballfest 17. – 19. april.

Det var folkefest med i Spektrum under EM. En ny sjanse kommer i april. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Norge møter Chile, Sør-Korea og et lag fra EM som i skrivende stund ikke er klart. Med to lag som går videre til OL ligger nok en svært god sjanse for Norge å kvalifisere seg til nok et stort mesterskap.

Med EM-bronsen er Norge også allerede kvalifisert til VM i 2021.

Forrige artikkel70 % flere elever i private grunnskoler
Neste artikkelPå Stortinget. Leder også Trondheim Høyre og er vara i bystyret