Sander Sagosen med 12 mål ledet Norge til en komfortabel seier i åpningskampen mot Bosnia i EM. Spilte på hele sitt register foran over 8000 tilskuere i Spektrum

Mange hadde ventet en enkel seier mot Bosnia i første gruppekamp i EM. Men i intervjuer til Nidarosa hadde både landslagstrener Kristian Berge og Sander Sagosen advart mot undervurdering. Litt åpningstreghet til tross. Etter at Sagosen utlignet til 3-3 på en herlig arrogant straffe-lobb dro han i gang Norge både framover og bakover. Det ble en fantastisk oppvisning av Sagosen som spilte på hele sitt register, og som kan ende med et etterlengtet EM-gull i Stockholm om to uker.

Andre leverte ikke
På tross av at Sagosen briljerte med himmelhøye froskeskudd, finter, innspill til strek og ut til ving samt godt forsvarsspill hang Bosnia med.

Sagosen fløy til himmels i Spektrum mot Bosnia. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

For der Sagosen leverte var det andre som ikke traff i åpningskampen. Spesielt keeper Torbjørn Bergerud slet med å stoppe skudd, og midtbackene hadde mange bomskudd.

På 9-9 i det 21. minutt tok Kristian Berge grep og satte inn unge Kristian Sæverås i målet. Med redning på første skudd, og en Sagosen i front vant Norge de siste ni minuttene 8-3. Dermed kunne Norge gå til pause med en komfortabel 17-12 ledelse.

Fikk hvile
I andre omgang fikk Sagosen hvile i forsvar, men i angrep fortsatte Sander. Han satte det første målet i tillegg til fire til. Det endte opp med imponerende 12 mål og mange målgivende.

Norge kontrollerte kampen i hele omgangen og flere EM-debutanter fikk prøve seg. Det endte til slutt med en 32-26 seier til Norge.

Sagosen fikk hvile i forsvar i 2. omgang. Her fra første omgang der Gøran Johannesen setter inn en solid takling. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Andre som stod fram i andre omgang var strekspiller Petter Øverby med fem mål fra strek, og backene Eivind Tangen og Gøran Johannesen kom også i gang. Men det var ingen tvil om hvem som var dagens suverent beste spiller og som stod fram som kongen av Spektrum.

Frysninger ved hver scoring
I intervju til TV3 etter kampen sa Sagosen at det var en rå opplevelse. Han berømmet stemningen i Spektrum og sa han fikk frysninger ved hver scoring. Men at han fant det rette tenningsnivået i forhold til å endelig å få spille EM på hjemmebane.

Sagosen sa videre at det var et unikt øyeblikk for han, og at han ble litt rørt av folkefesten i hallen. Det var en perfekt start, og Sagosen poengterte videre at Norge skal ha tre seire her på hjemmebane.

Folkefest med over 8000 tilskuere i Spektrum. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Allerede i morgen kommer muligheten til seier nummer to mot Frankrike. En langt vanskeligere kamp enn mot Bosnia der Frankrike må vinne, og Norge bør ha minst uavgjort. Men med hærfører Sagosen i storslag ligger alt til rette for to poeng mot den litt falmende storheten Frankrike.