Byåsen Toppfotball rykket ned fra 2. divisjon. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Herrefotballen i Trondheim har mistet to utviklingsarenaer i seniorfotballen i 2. og 3. divisjon

Byåsen rykket ned, Nardo midt på tabellen
I helga ble 2. og 3. divisjon for herrefotballen avsluttet. Det har vært lenge klart at Byåsen Toppfotball ville rykke ned fra 2. divisjon. Byåsen Toppfotball tapte også siste kamp mot Notodden 0-1 hjemme, og ble sist i avdelingen. Nardo leverte en god sesongavslutning med 4-2 over Bryne, og endte på en sikker 7. plass.

Trondheimsfotballen har dermed kun en klubb i 2. divisjon neste sesong siden det var Stjørdal-Blink som rykket opp fra 3. divisjon.

Tillerbyen berget plassen i siste kamp, to lag rykket ned
I 3. divisjon berget Tillerbyen plassen med 1-1 mot Kolstad. Kolstad fikk en fin 2. plass til slutt. Rosenborg 2 knuste Molde 2 med 5-1 i Molde i siste kamp og fikk en 5. plass til slutt.

Tillerbyen kunne juble i helga. Fra tidligere kamp mot Rosenborg 2. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Sverresborg og Strindheim rykket ned til 4. divisjon med sine 12. og 13. plass av 14 lag. Siden ingen Trondheimslag rykket opp fra 4. divisjon (Melhus og Levanger 2 rykket opp). Og Byåsen Toppfotball rykket ned fra 2.divisjon, mistet Trondheim ett lag i 3. divisjon også.

Tre utviklingsarenaer borte i Trondheimsfotballen 
Med to lag borte fra 2. og 3. divisjon vil dette gi færre muligheter for talenter på guttesiden til å kunne utvikle seg i Trondheim. Hvis man regner minst 22 spillere i hver tropp er det minst 44 færre spillere som får trene med og spille i 2. og 3. divisjon i Trondheim. I tillegg har Rosenborg besluttet å legge ned sitt G19-lag, og kun satse på G16 og 3. divisjon.

Færre talenter får muligheten til å utvikle seg i Rosenborg siden de legger ned sitt G19-lag. Foto: Snorre Vikdal

Så for fotballtalenter i Trondheim har sesongen 2017, og Rosenborg sin beslutning, gjort nåløyet langt trangere for å kunne utvikle seg videre i Trondheim.

Forrige artikkelSAS med ny sommerrute fra Værnes
Neste artikkelAdvarer mot priskrig på smågodt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here