Endelig kom de andre backene i gang. Seier 34-28 mot Portugal i Spektrum. Gruppevinner Norge tar med seg to poeng til hovedrunden i Malmø

I de to første kampene i EM har Sander Sagosen vært den store spilleren. Keeper Torbjørn Bergerud bidro også mye til seieren mot Frankrike og fortsatte storspillet mot Portugal. Mens Sagosen tok en større rolle som playmaker i stedet for målscorer da Portugal tidlig gikk inn med en ekstra mann når han fintet. Det fungerte bra for Norge, og mange av de andre backene kom endelig i gang. Det lover godt for hovedrunden.

Torbjørn Bergerud med en strålende redning. De var det mange av og han ble kåret til banens beste spiller. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Rød og Reinkind med hver sin omgang
Høyreback Magnus Abelvik Rød hadde en strålende førsteomgang og satte hele seks mål. Midtback Christian O`Sullivan satte også to, mens Sagosen bidro masse med frispillinger. Hjulpet av nok en solid omgang av keeper Bergerud stod det 16-14 til Norge ved pause.

Christian O`Sullivan var en av backene som endelig kom i gang i EM. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

I de sju første minuttene av 2. omgang gikk Norge opp til 22-15. Med to mål var også midtback Gøran Johannesen i gang. Han endte til slutt på fire mål. Det gjorde også høyreback Harald Reinkind som tok over plassen etter at Rød fikk hvile i 2. omgang.  Sander Sagosen fikk også hvile på benken i store deler av omgangen.

Venstreving Magnus Jøndal ble Norges toppscorer med sju mål.

Hovedrunden neste
Med seier 34-28 og både midt- og høyrebacker i gang i EM var det mange smil etter kampen. Over 9000 høylytte tilskuere i Spektrum og to av to mulige poeng inn i hovedrunden dro heller ikke ned stemningen.

De over 9000 tilskuerne i Spektrum skapte nok en gang stor stemning. Foto. Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Nå går turen videre til Malmø der Norge først møter overraskelsen Ungarn på fredag. De slo ut Danmark etter at Island ble beseiret i kveld. På søndag møter vi søta bror, på tirsdag venter nok en nordisk nabo, Island. Før hovedrunden avsluttes med overraskelsen Slovenia på onsdag.

Med et Norge stinn av selvtillit ligger mye til rette for at finalespillet i Stockholm neste helg kan nås.

Forrige artikkelNorge videre i EM. Au revoir France
Neste artikkel70 % flere elever i private grunnskoler