Kolstads strek-kjempe Tom Kåre Nikolaisen er klar for håndball-EM på hjemmebane. Erstatter Bjarte Myrhol som fikk sykdomstilbakefall

Det ble i dag kjent at Tom Kåre Nikolaisen blir med til håndball-EM i januar der Norge skal spille sine tre gruppekamper i Trondheim. Nikolaissen var med i brutto-troppen, men ble ikke med i det endelige uttaket. Det er Norges Håndballforbund som i dag melder at Bjarte Myrhol må operere på nytt og dermed mister håndball-EM.

– Ønsker gutta lykke til
Bjarte Myrhol gjennomgikk en mageoperasjon i november på grunn av problemer med tarmen. Kroppen responderte bra, men nylig ble Myrhol rammet av et tilbakefall. Han sier til Håndballforbundets nettside:

– Jeg fikk tilbakefall 23. desember, og tilbrakte dagen på sykehus. Som følge av dette opererer jeg 2. januar i Herning. Dette betyr at EM dessverre går uten meg, sier Myrhol.

– Jeg vil ønske gutta lykke til i EM, og er sikker på at det skal gå helt fint uten meg, sier kapteinen videre, som ikke legger skjul på at han skulle vært med når Norge åpner mesterskapet i Trondheim 10. januar.

Trønderfest i Spektrum
Kolstads William Aar og verdensstjernen Sander Sagosen fra Charlottenlund ble tatt ut til EM før jul. Nå er altså en tredje spiller fra Trondheim med. Opprinnelig kommer Nicolaisen fra Lundamo og begynte i Kolstad i 2015. I tillegg er landslagssjef Kristian Berge også fra Trondheim.

Det er altså duket for en skikkelig trønderfest i Trondheim Spektrum i januar. Norge starter mot Bosnia-Hercegovina 10. januar, så er det Frankrike 12. januar. Gruppespillet avsluttes mot Portugal 14. januar.

Kolstad-guttene Tom Kåre Nikolaisen og William Aar returnerer til Spektrum for EM i januar. Bildet er fra kampen der Kolstad knuste topprival Drammen 31-21 i samme hall i november. Sammen med Byåsen satte Kolstad da publikumsrekord for seriekamp i Norge. Nikolaisen midt i bildet, Aar helt til høyre. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Les også: To lokale til håndball-EM på hjemmebane

Fantastisk tredagers for William Aar

Nidarosa informerer: Journalisten i denne saken er medlem i Kolstad håndball, og har et barn som spiller aldersbestemt håndball i klubben.

 

Forrige artikkelGod jul Trondheim
Neste artikkel– En skam for Trondheim