Fantastisk revansj av keeper Bergerud og Sagosen med nok en kongekamp. Ga 28-26 seier mot Frankrike. Gruppefinale mot Portugal på tirsdag

Norge leverte nok en god kamp i EM mot Frankrike i et fullsatt veldig livlig Trondheim Spektrum. De litt falmende storhetene ble slått 28-26 etter en nervebitende forestilling der det først ble avgjort i det 58. minutt. For keeper Torbjørn Bergerud ble det en fantastisk revansj etter å kun reddet to av skuddene mot Bosnia. De mange viktige redningene var sammen med en Sander Sagosen i verdensklasse de som vippet kampen i Norges favør.

Torbjørn Bergerud fikk en strålende revansj i kveld. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Norge videre, Frankrike ute
Med det er en av favorittene, Frankrike, ute av kampen om EM-medaljene. Mens Norge er klar for mellomspillet. På tirsdag vil det avgjøres om Norge får med seg viktige poeng dit. Da spilles gruppefinale mot Portugal i Spektrum og det er kun poengene i den som vil kunne tas med videre. Med seier der vil et svært viktig steg mot en EM-semifinale være tatt.

Sander Sagosen var også svært fornøyd med å slå ut Frankrike og levere nok en strålende forstilling med ti mål på hjemmebane. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Sagosen dominerte fra start
Som sist mot Bosnia dominerte Sander Sagosen fra start. Med knallharde froskeskudd, finter, utspill til ving og mange innspill til strek. Dessverre bommet strekspiller Magnus Gullerud på alle sine tre første skudd fra strek. På tross av dette var Norge oppe i en 6-3 ledelse etter en strålende flyver fra Kristian Bjørnsen til Sander Sagosen i det 12. minutt, og etter godt spill av keeper Bergerud.

Men etter dette kom Frankrike gradvis inn i kampen med mange straffer og mål fra sin svært gode strek Ludovic Fabregas. Til pause stod det 15-14 til Frankrike.

Ludovic Fabregas holdt Frankrike inne i kampen og ble kåret til banens beste spiller. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Thriller i 2. omgang
Frankrike startet best etter pause og var oppe i 18-15. Men Magnus Gullerud fikk snudd sin dårlige trend fra starten av 1. omgang og satte sikkert to raske mål. Norge kom så inn i en god stim og var oppe i ledelsen 20-19 etter 39. minutter. Deretter fulgte lagene hverandre til Norge-ledelse 23-22 ti minutter før slutt. Norge rykket så i fra til 25-22, men Frankrike svarte til 26-25.

I det 58. minutt gikk Norge opp til 28-25 ved Sander Sagosen, og Bergerud vartet så opp med to redninger. Endelig kunne Spektrum slippe jubelen helt løs sammen med spillerne. Frankrike fikk et trøstemål, men det kunne ikke endre fasiten: