Blir det millionjubel på torsdag? Fra Ajax-kampen i Amsterdam. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Om Rosenborg går videre mot Ajax til gruppespillet i Europa League kan de tjene opptil 60 millioner kr. Pengene kan gå til å oppgradere Lerkendal og bedre fasiliteter rundt Rosenborg.


Seier eller uavgjort holder, mest penger fra UEFA
Premisset for milliongevinst på Lerkendal på torsdag er enkelt. Ved seier eller uavgjort går Rosenborg til gruppespillet i Europa League. Ajax må ha minst to mål for å gå videre.

Nidarosa har intervjuet Roar Munkvold, leder for økonomi og eiendom i Rosenborg.

Roar Munkvold håper på mer Rosenborg-jubel på torsdag. Foto: Snorre Vikdal

– Viktig kamp torsdag mot Ajax. Hva vil det si økonomisk for Rosenborg å kvalifisere seg til Europa League?

-Det vil kunne bety mye, men vi har ikke budsjettert med inntekter fra gruppespill i Europa. Men pengene vil kunne gi oss et kjærkomment pluss til å videreutvikle Rosenborg som klubb, og oppgradere Lerkendal stadion videre.

– Er hovedsaklig penger vi da vil få fra UEFA. Først er det premiepenger for å kvalifisere seg. Det er en fast sum på 2,6 millioner euro. Så får vi mediepenger da UEFA eier medie-rettighetene. De selger disse til TV-selskapene. Sist vi var med var disse på 1,2 millioner euro. Så vi kan anslå disse til ca. 4 millioner euro, ca. 37 millioner kr, forteller Munkvold.

Mye UEFA-penger i Ajax-kampen. Foto: Snorre Vikdal

– Vi får også UEFA-penger for hver seier i gruppespillet med 360 000 euro. Uavgjort gir 120 000 euro, mens tap ingenting. Så her vil resultatene i de seks kampene i gruppespillet avgjøre sier Munkvold.

Maksimalt vil RBK derfor kunne få 2,16 millioner euro i poengbonus, ca. 20 millioner kr. Men i verste fall kan Rosenborg ende på 0 i inntekter her hvis de ikke får poeng i gruppespillet (Nidarosa anmerker).

Prestasjonsbasert lønn og billettinntekter 
– Gode resultater i eventuelt gruppespill vil også gi utbetalinger til trenere og spillere da vi har prestasjonsbasert lønn. Så dette kommer til fratrekk. Men jeg kan ikke fortelle hvor mye det utgjør sier Roar Munkvold.

Prestasjonsbasert lønn til trenere og spillere. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

– På billettinntekter tipper jeg de vil kunne ligge på 6-12 millioner kr på tre hjemmekamper. Dette er avhengig av hvor attraktive lag RBK eventuelt møter i gruppespiller. Til slutt må vi trekke fra reisekostnader til bortekampene og arrangementkostnader på Lerkendal. Dette anslås til ca. 6 millioner kroner totalt, avslutter Munkvold.

Så et gruppespill i Europa League vil kunne gi ca. 60 millioner kr i gevinst for Rosenborg:

INNTEKTER:                                         69 millioner kr

– Premie- og mediepenger fra UEFA: ca.  37 millioner kr
– Poengbonus fra UEFA:               maks.  20 millioner kr
– Billettinntekter:                         maks.  12 millioner kr

UTGIFTER:                                               9 millioner kr
– Reise- og arrangementkostander             ca.  6 millioner kr
– Bonus til spillere og trener, ukjent, anslår ca.  3 millioner kr

Rosenborg vil derfor kunne tjene opptil 60 millioner kroner på å nå gruppespillet i Europa League. Nidarosa presiserer at dette tallet er basert på en del premisser, og at det hefter en del usikkerhet rundt tallene.

Forrige artikkelAlle fikk på Pstereo
Neste artikkelStarter MSB mot Ajax?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here