Høydramatisk serieavslutning med 3-2 seier til RBK over Ranheim. Sikrer bronse og Europa-kvalifisering for RBK, mens Ranheim tar den blytunge veien ned i OBOS-ligaen

Utgangspunktet for den snøhvite serieavslutningen mellom Trondheims-rivalene var både enkel og mer komplisert. Både Rosenborg og Ranheim måtte vinne og ha hjelp av andre resultater. Rosenborg var avhengig av Odd-tap for å ta bronse i Eliteserien og med det få Europa League- kvalifisering i 2020. Mens Ranheim trengte hjelp i flere kamper da de lå helt sist.

Ranheim på kvalifisering til pause
Rosenborg startet klart best med et stangskudd av Pål Andre Helland som endelig fikk starte i en seriekamp igjen. Like etter traff Ranheims høyreback Øyvind Alseth godt på sitt skudd/innlegg fra høyre. Ballen spretter foran keeper Andre Hansen og går inn via han. Nok en tabbe fra Hansen. Dette var kun fire dager etter at han slapp inn mål direkte fra corner i Europaligakampen mot Lask Linz på torsdag.

Det ble ikke flere scoringer til pause. Med 1-0 lå Ranheim på kvalifiseringsplass siden Mjøndalen kun hadde uavgjort i sin kamp og Tromsø lå under.

Ranheim jubler etter 1-0. Til pause var stillingen den samme og Rnaheim lå på kvalifiseringsplass. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

RBK snudde kampen, Ranheim kom tilbake
Andre omgang ble utsatt i ti minutter da banen i Tromsø måtte snøryddes i første omgang. Med forsinkelse der fikk Ranheims daglige leder Frank Lidahl gjennomslag for at 2. omgang skulle starte likt slik at ingen skulle ha fordelen av å spille etter sluttresultat i andre kamper. Men det var Rosenborg som hadde best av ekstrapausen. Rosenborg ble også inspirert av at Haugesund tok ledelsen over Odd.

Det stod svært mye på spill i kampen. Her er RBKs Pål Andre Helland og Mads Reginussen i diskusjon med kampens dommer. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

I det 58. minutt er det rått parti på corner når Mads Reginussen skal passe på Even Hovland. Hovland stanger inn ballen fra tre meter. Med 1-1 vil begge lagene ende opp som tapere. Ranheim rykker ned og Rosenborg mister Europa-sjansen.

Begge lag går mer offensivt til verk, men det blir ikke mål før nesten 20 minutter senere. Og det blir reprise med Pål Andre Helland som servitør på corner og Even Hovland med heading. Rosenborg opp i 2-1. Men tre minutter etter er Ranheims høyreback Øyvind Alseth nede på høyre side igjen. Hans innlegg havner hos innbytter Michael Karlsen som bredsider ballen inn til 2-2.

Nok en gang like langt, begge lag måtte ha minst et mål til.

Samuel avgjorde for RBK
Samuel Adegbenro ble redningsmann slik han var i sin første kamp for Rosenborg mot Ajax for to år siden. I det 81. minutt faller ballen ned rett foran nigerianeren, som banker til på første touch med høyre fot. Kanon i nærmeste kryss.

Før det hadde Haugesund gått opp i 3-1 mot Odd og bronsen med medfølgende kvalifiseringsplass til Europa League virker sikret da Rosenborg forsetter å ha kontroll. Og ihvertfall når RBK får straffe ett minutt på overtid. Men Even Barli redder straffen fra Mike Jensen. Ranheim klarer ikke å få til noen sluttspurt, og Rosenborg vinner 3-2. Bronse og Europa-kvalifisering er sikret i 2020!

Mens Ranheim må ta den blytunge veien ned en divisjon.

Rosenborg med matchvinner Samuel Adegbenro jubler for bronse og Europa- mulighet i 2020. Mens Ranheim-keeper Even Barli depper for nedrykket. Foto Thomas Karlsen. Karlsen Foto