Det jobbes for å øke antall tilskuere til eliteserien åpner 16. juni. Les hvem som vil prioriteres på Lerkendal

Med gjeldende Korona-regler er det tillatt å ha inntil 200 personer samlet på arrangementer. Men med å ha de i flere separate soner kan man ha flere samlet. I Dyreparken i Kristiansand har de i følge Fædrelandsvennen planlagt å ha 800 tilskuere på Kaptein Sabeltann i sommer. Dette ved å inndele de i fire soner med 200 i hver.

Vil ha så mange tilskuere som mulig

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Nidarosa tok før helgen kontakt med daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg om hva de tenker om å ha flere tilskuere på Lerkendal når Eliteserien starter mot Kristiansund 16. juni. Dette siden Korona-smitten er sterkt redusert i Trondheim og Norge.

– Eliteserien starter 16. juni. Lerkendal tar over 21 000 tilskuere. Nå når Korona-situasjonen virker å være under god kontroll kan det være aktuelt for Rosenborg å be om å ha for eksempel 4000-5000 tilskuere? Da vil man ha god plass mellom hver enkelt/familier.

– Det jobbes ikke bare en og en klubb men for hele toppfotballen. Vi jobber med å ha så mange tilskuere som mulig. Men må ta steg for steg..nå er vi glad vi har kommet i gang, sier Tove Moe Dyrhaug.

Sesongkort prioriteres

– I så fall vil de med sesongkort prioriteres? 
– De med sesongkort prioriteres selvfølgelig.

– Hvor mange sesongkort er det solgt til kommende sesong?
– Vi har solgt ca. 6500, sier Tove Moe Dyrhaug til Nidarosa.

I VG i dag kom også NFF på banen og sier de vil ha flere tilskuere på kampene.

– Vi diskuterer måter å kunne utvide antall hoder på stadion. De får det til i Dyreparken, og vi har både større og dyrere arenaer. Vi jobber med dette i dag, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Forrige artikkelKun seks positive Korona-tester siste to uker
Neste artikkelBrudd på arbeidsmiljøloven økt med 28 % siden 2016